x

Napušta Barcelonu?

Miralem Pjanić ima dvije fantastične ponude za odlazak iz Barcelone

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić (31) nije se naigrao u Barceloni ove sezone.

Iskusni 31-godišnji veznjak ne dobija previše šanse od Ronalda Koemana i uveliko se priča o njegovom odlasku iz kluba, a to bi se vrlo lako moglo desiti.

Katalonski list Sport u svom današnjem izdanju donosi informaciju kako Pjanića žele dva kluba, a to su Inter i Chelsea.

Novi prvak Italije Inter želi dodatno pojačati tim za narednu sezonu u kojoj će imati ogroman izazov da odbrane Scudetto i Antonio Conte vidi bh. veznjaka kao idealan dodatak svom timu.


Također, Thomas Tuchel bi rado Pjanića vidio u Chelseaju. On bi donio potrebno iskustvo mladom timu Chelseaja i njemački stručnjak će pokušati da ga angažuje.

Treba svakako napomenuti da je prije nekoliko dana Mundo Deportivo objavio vijest kako i Pep Guardiola želi Pjanića u Manchester Cityju i bit će veoma interesantno vidjeti hoće li Miralem napustiti Camp Nou nakon samo jedne sezone.

Njegov boravak u Barceloni nije protekao onako kako se bh. fudbaler nadao. U nemilosti je Ronalda Koemana koji više ne računa na njegove usluge.


Reprezentativac Bosne i Hercegovine nastupio je u 28 utakmica ove sezone i na terenu je proveo samo 1265 minuta. Nije imao učinka u ovim utakmicama.

Posljednji meč Pjanić je odigrao još u martu protiv PSG-a. Koeman ga nakon toga nije koristio i očigledno da je iskusni veznjak kod Nizozemca otpisan.

Podsjetimo, Pjanić je u Barcelonu stigao iz Juventusa u ljeto prošle godine u razmjeni za Arthura Mela, a u karijeri je još igrao za Romu, Lyon i Metz.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.