x

Mirko Kodić otkriva kakvo veselje sinu sprema folk pjevačica: Veljko hoće svadbu kao što je bila Cecina i Arkanova!

Jedan od najboljih srpskih harmonikaša Mirko Kodić sretan je što je Veljko Ražnatović sin pjevačice Svetlane Cece Ražnatović odlučio da baš on svira na njegovom vjenčanju sa prelepom Bogdanom Rodić, koje je zakazano za mjesec dana.

Veljko je ovu želju izrazio jer zna da je Mirko mnogo pomogao njegovoj majci u karijeri i da je svirao na njenoj svadbi sa njegovim ocem Željkom Ražnatovićem Arkanom, koji je ubijen 2000. godine.

Harmonikaš kaže da mu se čini da Veljko napamet zna svadbu svojih roditelja, odnosno da je snimak sa veselja od 19. februara 1990. godine odgledao nebrojeno puta. Kodić je za Srpski telegraf otkrio da Veljko želi da ispoštuje sve tradicionalne običaje, te da hoće da uradi skoro sve isto kao njegov pokojni otac, kojem je on svirao često na uvce.

- Veljko i ja smo se nedavno sreli u Beču na aerodromu i on mi je rekao da će da se ženi. Pokazivao mi je snimak sa Cecinog i Arkanovog veselja i rekao mi je da želi da mu sviram kao što sam njima. Nismo imali mnogo vremena, ali mi je rekao da hoće da sve bude na nivou i da će biti prava srpska svadba. Ne sumnjam da će tako biti jer se radi o velikom šmekeru i sinu čovjeka kojeg sam mnogo cijenio, jednako kao i on mene - ispričao je Mirko. Legenda harmonike kaže da sveže pamti detalje svadbe vijeka i da mu neće biti teško da svira koliko god Bogdana i Veljko budu željeli, a nema dilemu da mladoženja voli iste pjesme kao i njegov otac.

- Siguran sam da će na repertoaru biti srpska kola i pjesme "Vranjanka" i "Zajdi, zajdi", koje je Arkan obožavao da sluša, pogotovo kad Ceca pjeva. Njihova svadba je bila svadba ne decenije, nego vijeka, a snimale su je i svjetske televizije. Ceca će, siguran sam, Veljku napraviti svadbu za pamćenje i neće žaliti novac - rekao je Mirko.

Poznato je da je čuveni harmonikaš zaslužan za Cecine početke na estradi jer je prvi prepoznao njen potencijal i ponosan je zbog toga danas, iako je u to vrijeme rizikovao.

- Cecu sam primijetio kao djevojčicu od 15, 16 godina kad je na Jadranu pjevala Šemsine pjesme i u njoj sam prepoznao potencijal, koji je radom nadogradila do vrhunca i uz to postala i prava dama. Kad sam na RTS pitao da dovedem tako mladu djevojku da snimimo pjesmu, rekli su mi da oni nisu vrtić, ali ja sam im rekao da preuzimam rizik i da ću nadoknaditi štetu ako napravimo kiks. Međutim, Ceca je snimila pjesmu "Cvetak zanovetak" i napravila bum. Ceca je u svemu posebna i ima specijalni šarm. Sve pjevačice koje stasavaju hoće da budu kao ona - rekao je Kodić.

.

.

.

.

.

.

.

(Republika.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.