x

Mirza Mašić i Amna Neimarlija osvajači ljetne turneje "Teqvoly Summer Tour 2022"

Mirza Mašić i Amna Neimarlija osvajači su ljetne turneje "Mozzart Teqvoly Summer Tour 2022" nakon što su u spektakularnom finalu, koje se održalo na platou ispred centra Skenderija u Sarajevu, pobijedili Damira Mahmutovića i Amnu Mušiju.

Trebinje, Mostar, Banja Luka i Kakanj bili su sjajni domaćini ovogodišnje Teqvoly turneje, ponudivši niz sjajnih mečeva i poteza koji su na najbolji mogući način promovisali ovaj relativno novi sport, Centar za edukaciju, sport i rekreaciju "Safet Zajko te Vogošća i Vilsonovo šetalište u Sarajevu dali su dodatni vjetar u leđa i zalet pred finalni obračun, a onda je na platou ispred centra Skenderija viđena ubjedljivo najbolja igra i prikazana sva ljepota koju nudi mješavina odbojke i stonog tenisa na zakrivljenom "teq stolu".

Ni nešto jači vjetar nije spriječio učesnike posljednjeg turnira u ovoj sezoni da ponude nezaboravnu zabavu za sve prisutne, a na kraju su Mirza Mašić i Amna Neimarlija još jednom pokazali kvalitet te sjajno međusobno razumijevanje i haromiju u igri te u finalu došli do pobjede. Drugo mjesto su osvojili Damir Mahmutović i Amna Mušija, a treće Rijad Begić i Tamara Ćešić.

Kao što je to i na svakom ranijem pojedinačnom turniru u sklopu ovogodišnje turneje bio slučaj, pobjednicima su osigurane vrijedne nagrade. Tako su Monri Payments by Payten i BH Telecom i ovaj put prvo mjesto nagradili sa 500 KM, drugo sa 300 KM, a treće sa 200 KM. Uz to, drugoplasirani su dobili dva vaučera u Bauer centru za regeneraciju tijela, dok su trećeplasirani dobili vaučer za besplatan vikend u hotelu Carpe Diem u Mostaru.

Glavnu i najvrijedniju ovogodišnju nagradu osigurali su Vas Tour Bosnia and Hercegovina i Turistička zajednica Kantona Sarajevo koji su pobjednike nagradili sa sedmodnevnim all inclusive boravkom u Albaniji.

Održavanje Teqvoly turnira u Sarajevu je privuklo veliku pažnju svih generacija koje su željele prisustvovati takmičenju u ovom sportu, a koji je u protekle dvije godine sve popularniji u Bosni i Hercegovini. I među publikom, ali i među igračima, moglo se vidjeti uzbuđenje zbog cjelokupnog ambijenta koji je uz to privukao pažnju apsolutno svih prolaznika te niko nije ostao nijem na atmosferu koja je vladala.

Kotizacija za učešće je i ovaj put iznosila 20 KM, a sav prihod je otišao u humanitarne svrhe i proslijeđen je organizaciji Pomozi.ba. Ukupno, tokom turneje koja je trajala nešto manje od dva mjeseca, prikupljena su značajna sredstva i sa ukupno 56 ekipa prikupljeno je više od 1.000 KM.

Navodeći riječi hvale za sve domaćine koji su osigurali i podržali održavanje turnira te tako prepoznali promociju jedne nove sportske kulture, kao i sponzore bez kojih bi bilo teško sprovesti ideju u djelo, organizator je na kraju poručio da najbolje od Teqvolyja tek dolazi.

"Ljetna turneja je završena i možemo sa sigurnošću reći da je premašila sva naša očekivanja. Postali smo prepoznatljivi po organizaciji sportskih događaja na otvorenom i drago nam je da bilježimo konstantan rast u smislu učešća takmičara i publike koja pokazuje sve veće interesovanje. Također smo ponosni na činjenicu da smo radili i promociju ovog sporta u sklopu Sarajevo Film Festivala i to u Radićevoj ulici u centru glavnog grada", poručio je Adni Challenger, izvršni direktor ACAR Events.

Za kraj su istakli da sada slijedi kratka pauza, a da je u planu organizacija priprema za Svjetsko Teqvoly prvenstvo u Americi te jedan međunarodni turnir u Poljskoj, gdje će naša BiH opet imati svoje predstavnike i gdje očekuju samo zlatne medalje.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.