x

Mirza Mašić i Amna Neimarlija preuzeli tron Teqvoly turneje uoči velikog finala u Sarajevu

Na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu u sklopu događaja "Ljeto na Vilsu", u nedjelju 14. augusta održana je sedma ovosezonska turneja "Mozzart Teqvoly Summer Tour 2022", a Mirza Mašić i Amna Neimarlija preuzeli su tron i pred veliko finale došli do pobjede. 

Nakon što su na istoj lokaciji teq sportovi nedavno promovisani uz druženje i sjajnu igru s nogometašima FK Željezničar, najavljeni turnir u nedjelju je još jednom potvrdio veliko interesovanje publike za mješavinu igre odbojke i stonog tenisa na zakrivljenom "teq stolu", a uz idealne uslove za igru uzbuđenja i sjajnih poteza niti u jednom trenutku nije nedostajalo.

U zanimljivom finalu u kojem se prikažu sve čari ove igre, Mirza Mašić i Amna Neimarlija osvojili su prvo mjesto pobjedom protiv Rijada Begića i Tamare Ćešić, dok su treće mjesto ovaj put osvojili Damir Mahmnutović i Amna Mušija.

Nakon šest sjajnih turnira u pet različitih bh. gradova (Trebinje, Mostar, Banja Luka, Kakanj, Sarajevo), turnir na Vilsonovom šetalištu ponudio je ubjedljivo najveće uzbuđenje i cjelodnevni sportski program koji je tokom čitavog trajanja bio apsolutna atrakcija brojnih prolaznika. S tim u vezi, svi oni koji su se duže zadržali i uključili se u turnir kao navijači, na kraju su zbog svega prikazanog imali razloga za zadovoljstvo.

Da trud ne bude uzaludan i da svaka pobjeda i dobar plasman imaju svoju čar, na svakom pojedinačnom turniru u sklopu ovogodišnje turneje osigurane su vrijedne nagrade. Monri Payments by Payten i BH Telecom prvo mjesto nagradili su sa 500 KM, drugo sa 300 KM, a treće sa 200 KM.

Uz to, drugoplasirani su dobili dva vaučera u Bauer centru za regeneraciju tijela, dok su trećeplasirani dobili vaučer za besplatan vikend u hotelu Carpe Diem u Mostaru.

Za glavnu nagradu u velikom finalu i na završnom turniru u Sarajevu pobrinuli su se Vas Tour Bosnia and Hercegovina i Turistička zajednica Kantona Sarajevo koji su za pobjednike osigurali sedmodnevni all inclusive boravak u Albaniji. Kenan Magoda, predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo, još jednom je posjetio Teqvoly turneju i nakon Općine Novi Grad opet je bio gost na Vilsonovom šetalištu. Tom prilikom mu je uručen i takmičarski dres Teqvoly turneje.

Kotizacija za učešće je i ovaj put iznosila 20 KM, a sav prihod je otišao u humanitarne svrhe i proslijeđen je organizaciji Pomozi.ba.

I za kraj Teqvoly turneje, očekuje nas veliko finale u Sarajevu i to u petak 19. augusta na platou centra Skenderija s početkom u 17:00 sati.

Trebinje, Mostar, Banja Luka i Kakanj bili su sjajni domaćini, Centar za edukaciju, sport i rekreaciju "Safet Zajko te Vogošća i Vilsonovo šetalište u Sarajevu dali su dodatni vjetar u leđa i ono što je ostalo je definitivno najbolje od najboljeg - borba za osvajača turneje!

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.