x

Mjesta u Hrvatskoj na koja se turisti najviše žale

Loše plaže, neljubaznost i prevelika gužva samo su neke od primjedbi turista.

Dok je nekima Hrvatska uvijek prvi izbor za ljetovanje zbog prelijepe, dugačke obale i brojnih ostrva, drugi imaju česte primjedbe i žalbe.

Turisti se najviše žale na gužvu, ljubaznost, pa čak i na hranu.

„Iskreno? Hrvatska me je razočarala. Da, moja očekivanja su bila ogromna, a i posjetili smo najpopularnije hrvatske destinacije u vrijeme najvećih gužvi što je možda uticalo na moj utisak. Cijene su niže nego na primjer u Veneciji, ali niže su i u Veroni. Nisam uštedila neku značajnu količinu novca u odnosu na većinu zemalja evropskog zapada“, smatra američka blogerka Džena koja je za svoj odmor odabrala avgust i posjetila Plitvice, Split, Dubrovnik, Pelješac i Korčulu.

Hrvatska se našla i na meti vegetarijanaca koji kako kažu „ne znaju šta bi jeli u restoranima“ osim dosadnog povrća sa žara, a smeta im i način na koji se ugostitelji s njima ophode – kao da nisu dobrodošli.

Split

Turistima se sviđa arhitektura u ovom gradu, ali kažu da je u njoj nemoguće uživati zbog ogromnih gužvi. Žale se i na vožnju autobusa bez reda i pravila, kao i na neljubazne ugostitelje.


Hvar

„Lijepo ostrvo na kojem ljudi nisu najljubazniji, a plaže su pune ježeva i oštrih stijena“, smatraju strani turisti koji su očekivali pješčane uvale, pretpostavljamo bez ikakvih morskih stanovnika. Posjetioci iz Hrvatske se s druge strane žale na visoke cijene hrane i pića, kao i apartmana koji ne vrijede onoliko koliko se za njih traži. Jedna od kritika je išla i na račun biciklističkih staza koje na dobrom dijelu ostrva nisu zadovoljile očekivanja.

Opatija

Nekima bajna, drugima je preskupa destinacija s neprivlačnim betonskim plažama – Opatija nije po mjeri svima. Turisti joj zamjeraju i premalo zabavnih sadržaja i dobrih klubova, a domaći turisti prebacuju da more ne miriše fino kao na jugu zemlje.

Ploče

„Sivi blokovi zgrada koji se protežu uz obalu sagrađeni kako bi podstakli masovni turizam“ jedan je od razloga zbog koji Ploče imaju minus na turističkoj karti.

„Smještaji bez duše za punjenje bankovnog računa koje se mogu svidjeti samo onima koji za malo novca traže smještaj najbliži plaži“, komentarišu zahtjevni posjetioci.


Rijeka

„Industrijski gradovi znaju da budu dinamični i puni zanimljivih lokacija, ali Rijeka nije takva“, žale se turisti koji su je svrstali u precijenjena mjesta - i vrlo vjerovatno je samo površno upoznali.

Makarska

Iako ovaj kraj ima napretek lijepih plaža i divnih pogleda, minus su horde turista čije peškire treba preskakati na putu do mora.

„Gužvanje između Francuza koji puše cigarete jednu za drugom i glasnih Rusa nije idealan način opuštanja“, komentar je australijske blogerke Andree.

Dubrovnik

Jedan od turista koji je nedavno posjetio Dubrovnik smatra kako je gubitak vremena i novca posjetiti mjesto u kojem je za sve što vrijedi potreban brod kojim ćete doći do mirnih uvala i ostrva. Dubrovnik je na meti kritika i zbog velikih gužvi usred sezone zbog kojih se „putovanje svodi na čekanje u redu“. Još jedan dokaz da je vrlo važno dobro odabrati idealno vrijeme za putovanje.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.