x

Bh. napadač napušta Bundesligu

MLS sljedeća stanica za Ibiševića?

Vedad Ibišević bi svoju karijeru mogao nastaviti u Sjedinjenim Američkim Državama, javljaju tamošnji mediji.

Našem proslavljenom napadaču za nekoliko mjeseci ističe ugovor s Herthom i bit će u poziciji da sa slobodnim papirima nađe novi angažman, a već sada ima nekoliko opcija.

Jedna od njih je da se vrati u Sjedinjene Američke Države, gdje bi mogao preći u redove Atlanta Uniteda čiji čelnici tragaju za novim napadačem nakon što se povrijedio Josef Martinez, inače jedan od najboljih igrača MLS lige.

Zvanična stranica MLS lige je upravo Ibiševićevo ime uvrstila na popis kandidata koji bi mogli zamijeniti prvu zvijezdu Atlanta Uniteda.

"Nekadašnjoj zvijezdi Univerziteta Saint Louis ovog ljeta ističe ugovor s Herthom. Već je ranije povezivan s MLS-om, a njegova karijera je na zalasku. U Herthi sigurno ne bi imali ništa protiv njegovog odlaska s obzirom da su tokom zime već došla dvojica skupih napadača", navodi se, između ostalog.

Uz Ibiševića još se pominju Carlos Bacca, Olivier Giroud, Klaas-Jan Huntelaar, Fernando Karanga, Henrique Dourado...

Vrijedi podsjetiti da je naš napadač u prošlosti izjavljivao da bi volio svoju karijeru završiti upravo 'preko bare', tako da eventualni transfer u MLS ne bi bio iznenađujući.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.