x

Modifikovani Audi S3 sa 480 konja

Modifikovani Audi S3 u alpskom okruženju nešto je na šta vrijedi obratiti pažnju. Sam materijal, bez obzira na auto, otkriva dobar posao snimatelja i montažera. Volio bih da ih ima više!

No, počnimo s činjenicom da je predstavljeni Audi S3 modifikovao Motoren Technik Mayer, poznati MTM. Izvana to otkrivaju samo detalji. Među njima možemo pronaći:

žuti lak u kontrastu sa zelenim naljepnicama

prednji razdjelnik

stražnji spojler od karbonskih vlakana

Bimoto felge od 19 inča


Zauzvrat, u unutrašnjosti je bio sigurnosni kavez, koji je zauzeo mjesto stražnjeg sjedala. Sprijeda su ugrađena Recaro Podium sjedala, koja su u boji usklađena s karoserijom Audija S3.


Gotovo kao RS3

Audi S3 ispod haube ima dvolitreni benzinski motor s kompresorom, koji se može naći i u Golfu R. Motor je, međutim, modifikovan i nudi čak 480 konjskih snaga, što je puno više od vodeće verzije.

MTM je otkrio da Audi S3 nakon modifikacija može ubrzati do stotke za 3,2 sekunde i dostići 200 km/h za 10,7 sekundi. Ovo su stvarno briljantini rezultati. RS3 ipak ima prednost – odličan zvuk koji dolazi iz petocilindričnog TFSI motora… To se ipak ne može nadomjestiti nikakvim tuningom.


(Automobili.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.