x

U KAFTANU I S MARAMOM

Modna poslastica Severine: Pjevačica u posjeti Jordanu pronosala upečatljive arapske detalje!

Hrvatska pjevačica Severina otputovala je u Jordan, gdje je obišla neke od fascinantnih znamenitosti ove zemlje. Nizom fotografija oduševila je svoje pratitelje, a naročito odjevnim kombinacijama koje je odabrala za obilazak bisera Bliskog Istoka.

Severina je, u pauzama od nastupa, ovu godinu iskoristila i da posjeti neke od najljepših svjetskih destinacija, a kraj 2022. godine obilježiti će i njen odlazak u Jordan ili, kako ga nazivaju, "Pompeje s istoka".

Pjevačica se na svom Instagramu pohvalila nizom fotografija, pokazavši da je posjetila neke od najvećih atrakcija ove zemlje, a među njima je i pustinja Wadi Rum, koja je ujedno i jedna od najpopularnijih lokacija za snimanje pustinjskih scena u brojnim holivudskim filmovima.


Kao neko ko vjerno prati trendove, ovoga puta naročito je oduševila javnost modnim odabirom tokom izleta u pustinju, odjevnuvši neke od detalja prepoznatljivih za ovo područje. Pa tako, na jednoj od fotografija pozirala je u kaftanu s detaljima u boji, ogrnuvši se sličnom takvom bijelom maramom.

Stajling pjevačice, koja važi za jednu od najbolje odjevenih Hrvatica, naročito se dopao njenim pratiteljima. Mnogi su joj uputili komplimente istaknuvši da joj odlično pristaje "arapska nošnja".


"Kakav divan kaftan", "Kaftan ti predivno stoji, hvala što si ga obukla baš tu", "Svaka čast, nešto posebno, lijepo", nizali su se komentari ispod.

Inače, arapska riječ "wadi" znači kanjon ili suho riječno korito, dok Wadi Rum odmilja nazivaju i "Mjesečevom dolinom".


Severina je podijelila i niz fotografija iz vožnje pustinjom, noseći na glavi upečatljivu arafatku, a osim ove atrakcije posjetila je i fascinantni Artemidin hram u Jerashu, gdje su ostaci jedne od najvećih rimskih ruševina na Srednjem Istoku.

"Sanjajte svoje snove otvorenih očiju i ostvarite ih", poručila je pjevačica citatom.

Njen mali dnevnik putovanja na Instagramu dopao se fanovima Severine, koja na ovaj način "puni "baterije pred nastupe koji je čekaju u narednom periodu.

.

..

.

.

Izvor: Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.