x

MODNA PRAVILA za jesen ’18: Nositi NAJLON ČARAPE – da ili ne?!

Nošenje najlon čarapa nije moderno. Otprilike takvu ideju slali su dizajneri, modeli, zvijezde i svi uticajni ljudi proteklih godina. Čak i hladna sezona nije se smatrala razlogom da nosite najlon čarape.

Posljednjih nekoliko sezona na sedmicama mode najljepše i najstilizovanije žene na planeti u prvim redovima revija su herojski demonstrirale svoje gole noge, dok sjede u šalovima, krznu i kaputima.


Međutim, ovaj pristup izgleda veoma okrutno u doba tolerancije i izgradnje tijela. I napokon modni dizajneri, uz sve žene (i to ne samo one kojima je zdravlje važnije od reputacije), ponovo biraju najlonske čarape!

Na posljednjim revijama oni koji su prije nekoliko godina bili spremni da umru od hladnoće, pojavili su se u najlon čarapama.


Novi trend, koji je zapravo dobro zaboravljen, vezan je za našu ljubav prema modi devedesetih, kada nijedna modna djevojka na svijetu ne bi pomislila da odustane od čarapa, čak iako je nosila beskompromisni mini. Gole noge – samo u ljeto, a jesen i zima je vrijeme najlon čarapa.

Danas, zajedno sa modom koja je inspirisana devedesetim, crne prozirne čarape se postepeno vraćaju na listu trendova. Danas, njih biraju najmodernije djevojke na planeti – Kaia Gerber, Bella Hadid, Olivia Palermo, Rosie Huntington-Whiteley i druge. Djevojke ih kombinuju odlučno sa svim odjevnim komadima: od kožnih šortseva i grubih čizama do maksi koje se nose na svečanim ceremonijama. Crne prozirne čarape su ponovo postale sinonim za seksualnost. I nositi ih sa sandalama nije zabranjeno.


Prozirne čarape sa tufnastim obrascem također se mogu nositi skoro sa svim odjevnim komadima, ali izgledaju najljepše u kombinaciji sa elegantnim haljinama i mini suknjama.

Crne matirane čarape su prihvatljive samo kada je snažan minus napolju. Danas više nije neophodno žrtvovati se zarad mode: crne čarape su sasvim prikladne čak i u okvirima striktnog poslovnog oblačenja. Ali kako bi ih učinili što je moguće spektakularnijim, uzmite u obzir pravilo: cipele u skladu sa čarapama čine noge vizuelno dužim i tanjim. Dakle, najpogodnije je uz crne mat čarape odabrati crnu haljinu i cipele u tonu.


Ako govorimo o najlonskim čarapama u boji kože onda su one glavni tabu za sve moderne žene na planeti. Jedini izuzetak je kada je protokol važniji od mode. Dakle, Meghan Markle i Kate Middleton se ne mogu javno pojavljivati sa golim nogama: ne dozvoljavaju im stroga kraljevska pravila.

Ako su pravila kompanije u kojoj radite također strogo regulisana, pokušajte da izaberete mat opcije koje najviše odgovaraju vašoj boji kože.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.