x

POPULARNI KOD ŽENA

Modni dodatak koji uljepšava i štiti: Šešir, najvažniji ljetni asesoar

Modeli koje možemo pronaći u ponudi modnih brendova zaista su raznovrsni, od klasičnog fedora šešira do modela sa širokim obodom, uz koje će vaše ljetne kombinacije izgledati spektakularno.

Iako na našim prostorima nisu toliko popularni, šeširi su jedan od najljepših ljetnih modnih dodataka, a imaju i zaštitnu ulogu.

Izlaganje direktnom suncu, upozoravaju dermatolozi, treba svesti na minimum, a pošto to nije uvijek moguće - najbolja zaštita za lice je upravo šešir. Naravno, on štiti i kosu, tako da donosi višestruku korist.

Također, idealan je modni detalj koji se može uskladiti gotovo sa svim odjevnim kombinacijama. Važno je da koliko-toliko pristaje obliku lica.

Modeli koje možemo pronaći u ponudi modnih brendova zaista su raznovrsni, od klasičnog fedora šešira do modela sa širokim obodom, uz koje će vaše ljetne kombinacije izgledati spektakularno. Dakle, šeširi nisu samo modni dodaci za odlazak na plažu, oni su savršeni i za obična dnevna izdanja. Ukoliko niste sigurni kako da odaberete model koji pristaje obliku vašeg lica, donosimo vam neke smjernice.


Okruglo lice

Ovim damama najbolje pristaju šeširi sa širokim obodom. Birajte obod širok najmanje 12 centimetara, koji se spušta prema ramenima. Na ovaj način lice će djelovati manje, a talasasti izgled šešira daje vertikalnu optičku varku zbog čega će lice izgledati duže.

Duguljasto lice

Ženama s ovakvim oblikom lica najbolje pristaju šeširi sa širokom krunom, odnosno vrhom šešira. Ključ je u optičkoj varki. Širina krune stavlja vodoravan fokus pa to doprinosi tome da lice izgleda šire. Bonus je i široki talasasti obod koji izduženom licu daje više linearan izgled.


Četvrtasto lice

Fedora šeširi s obodom koji padaju nisko od sljepoočnica stavljaju fokus na pogled i zapravo vizuelno zaokružuju i omekšavaju oštru vilicu. Možete ga nositi vrlo nisko, odnosno povući do obrva, što će usmjeriti pažnju na obraze.

Srcoliko lice

Uz oblik lica obrnutog trougla najbolje pristaje šešir sa ravnim i kratkim obodom koji je ukrašen trakom, poznat kao boater. Traka će skrenuti pažnju sa pomalo oštrog oblika brade.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.