x

Modni klasik: Kožna jakna, ultimativni trend za nadolazeću jesen

Moda je fluidna i zaigrana, a upravo zbog toga često svjedočimo novim trendovima koji se brzo mijenjaju. Iako je kalendarski još ljeto, jesenje kolekcije već su pronašle svoje mjesto u buticima i internet prezentacijama brojnih modnih kuća.

U potrazi za najboljim odjevnim komadima koje u svoje garderobe možemo dodati u susret nastupajućoj sezoni istaklo se nekoliko jasnih favorita. Uz novu trenerku u kojoj ćemo poželjeti provesti svaki dan i nekoliko sličnih basic modela, u središtu modnog svijeta i modnih želja sada se nalaze i modni klasici - dok ćemo s kupovinom većine jesenjih modela pričekati, modni klasici investicija su koja će prije ili kasnije isplatiti.

Bez obzira na to kakva nas jesen čeka, jakna će biti nezaobilazan dio naših kombinacija svaki put kad izađemo iz kuće, zbog čega je svoje mjesto pronašla u baš svakoj kolekciji. Uz baloner kao vječno privlačni modni klasik s naglašenom dozom elegancije, među najboljim jaknama za novu modnu sezonu istakla se i ultimativna jakna - kožna jakna.


Svestrani karakter kožne jakne

U klasičnom biker modelu, svoje mjesto pronašla je u garderobama najvećih filmskih buntovnika i rokera, ali i u ormarima umjetnika i djevojaka koje prate modne trendove. Kožna jakna oduvijek se isticala kao oličenje cool stila.

Danas je crna kožna jakna s detaljem u vidu patenta i remenom na dnu najpopularniji komad. Zavisno od tipa jakne koji želimo, možemo birati različite ovratnike, ali i kroj.


Od luksuznih modnih kuća i dizajnera do pristupačnih brendova, kožna jakna u jesenim kolekcijama vratila se u pregršt odličnih modela, među kojima će dame pronaći onaj savršeni za svoj i ormar i izgled - opuštenijeg modnog izražaja će birati biker mood, a ljubiteljice klasike modele pročišćenih linija. Retro prizvuk pronaći ćemo u modelima od brušene kože i u raskošnim smeđim tonovima, dok će se kao najodvažniji istaknuti oni u jarkim bojama ili trendi modelima poput shacket jakne.

Bez obzira idete li na posao, kavu ili šetnju gradom, kožna jakna je komad duge istorije koji će osvježiti odjevne kombinacije u svakoj prilici.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.