x

odlična destinacija

Mondelo, turističko odredište na Siciliji: Na svakom koraku moći ćete osjetiti pravi duh Italije

Grad je bogat klubovima, restoranima, tako da su zadovoljeni ukusi od onih malo mlađih do starijih.

Šta pomislite kada čujete za Italiju? Nekima se odmah pojave slike čudesnih vinograda, maslinika, romantičnih pejzaža i vrhunskih specijaliteta.

Ostalima se prvo pojave slike prekrasnih mjesta smještenih na krajnjem jugu Italije na Siciliji s pješčanim plažama i tirkiznom bojom mora.

Cijela Italija je jednostavno čarobna i neodoljiva gdje god se zaputili, bez obzira bila to njena unutrašnjost s modnom prijestolnicom Milanom te povijesnim Rimom ili možda kojim gradom na obali.

Gdje god krenuli nećete se razočarati. Italijani su mnogo truda i vremena uložiti kako bi sačuvali svaki historijski dokument i znamenitosti koje svjedoče o davnim vremenima.


Ovdje ćete na svakom koraku moći osjetiti pravi duh Italije.

Mondelo je poznat po svojoj pješčanoj plaži koja se smjestila između dvije prirodne atrakcije Galo i Pelegrino. Grad je jednom davno bilo malo ribarsko mjesto smješteno na močvarnom tlu, ali krajem 19. stoljeća je preraslo u popularno turističko odredište.

Zaštitni znak mjesta su mnoge secesijske vile izgrađene uz obalu zbog kojih je postao poznat i izvan Italije. Upravo se te vile smatraju najboljim primjerom secesije ne samo u Italiji nego i u Evropi.


Pored vila pješčana ili kako je neki vole nazivati “rajska uvala” glavni je adut mjesta poznatog po mnogim tropskim karakteristikama. Prekrasna plaža predstavlja čudesnu obalu od bijelog pijeska koja se proteže na više od 1,5 km.

Mondelo nudi razne oblike smještaja, a mnoge privlači i zbog svjetskog festivala koji se odvija na plaži. Grad je bogat klubovima, restoranima, tako da su zadovoljeni ukusi od onih malo mlađih do starijih.

Zabava je organizirana za sve uzraste.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.