x

Monohromatska šminka – jedna boja za kompletan look!

Poslije niza trendova koji podrazumijevaju make-up obogaćen velikim brojem boja i kombinovanje raznih tehnika, ovog proljeća stiže nam jedan sasvim drugačiji i neobičan trend. U pitanju je monohromatsko šminkanje.

Ovom tehnikom posebno će biti oduševljeni ljubitelji jednostavnijeg izgleda, jer monohromatska šminka predstavlja korištenje samo jedne boje.

Zato, nema raznobojnih paleta sjenila, kombinovanja boja, sve na licu je apsolutno iste boje! Bilo da preferirate nude izgled ili volite malo jače boje na licu, bitno je da sjenilo, rumenilo i ruž budu u istoj nijansi.

Trend koji je osvojio svijet

Monohromatski look je već neko vrijeme popularan na make-up sceni, ali čini se da je svoju najveću “slavu” stekao poslije nedavno održane ceremonije dodjele Oscara, kada su ga ponijele brojne svjetske zvijezde.

Monohromatsko šminkanje – ništa lakše

Ono što ovaj trend izdvaja od drugih je njegova jednostavnost. Da biste usavršili ovu tehniku ne morate biti pretjerano vješti, jer je ovaj put naglasak stavljen na izbor boja, a ne na preciznost nanošenja proizvoda.

Kako biste što vjernije dočarali ovaj izgled, odaberite sjenilo i ruž za usne u istoj nijansi. Dozvoljeno je da se teksture proizvoda razlikuju, paa ako birate mat ruž za usne, na kapke nanesite svjetlucavo sjenilo. U slučaju da više volite sjajilo za usne, neka sjenilo bude mat teksture. Cijeli make-up upotpunite rumenilom u istoj nijansi.

Kada su boje u pitanju, izbor je isključivo na vama. Možete ih kombinovati s odjećom ili jednostavno odaberite one koje najviše odgovaraju boji vaših očiju.

Nježnije nijanse

S nude nijansama i zemljanim tonovima ne možete pogriješiti, pogotovo ako imate smeđe oči. Ove boje se savršeno uklapaju uz sve odjevne kombinacije. Bilo da se spremate za večernji izlazak ili za svakodnevne dnevne aktivnosti, sjenilo, ruž i rumenilo u ovim tonovima su pravi izbor.

Osim ovih nude nijansi, u nježnije svrstavamo i narandžaste, svijetlo roza i bronzane tonove, koji najbolje pristaju plavim očima.

Smjeliji make-up

Ako ipak volite upečatljiviji izgled, ovo proljeće je idealna prilika da svoju omiljenu boju ponesete na usnama, kapcima i obrazima. Crvena, svijetlo ljubičasta i boja šljive najbolji su izbor za osobe sa zelenim očima. Izbor sjenila u ovim bojama je zaista veliki, ali vodite računa da ruž i rumenilo budu u istoj nijansi.

Još jedna prednost ovog trenda je što se može postići korištenjem višenamjenskih proizvoda, poput highlightera, što je izuzetno praktično.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
1

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.


Želite li naći jednu ženu za jednu noć? Dobrodošli u >>>>> www.XXdate.club