x

Strašno

Monstrum s diplomom! Zvijer iz Novog Sada je pravnik i član Advokatske komore! Iživljavao se nad bivšim kolegom

Ivan Kontić (30), koji se sumnjiči za premlaćivanje mladića u kladionici, završio pravni fakultet i od januara radi kao pripravnik u advokatskoj kancelariji.

Za Ivanom Kontićem (30), koji je, kako se sumnja, 24. avgusta u Novom Sadu zvijerski pretukao M. M. (28) i namjerno mu polomio ruke dok je bio u nesvjesti, jučer je raspisana i međunarodna potjernica, pošto se sumnja da je pobjegao u Crnu Goru.

Dvoje uhapšeno

Kako su saopštili iz Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, pokrenuta je istraga protiv odbjeglog Ivana Kontića zbog sumnje da je brutalnim prebijanjem pokušao da ubije mladića u Jevrejskoj ulici, a u nedjelju su uhapšena dvojica pomagača.

- O. L. i L. V. biće privedeni na saslušanje kod tužioca. Jednom se na teret stavlja učestvovanje u tuči, a drugom pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog djela - preciziraju u tužilaštvu.

Podsjetimo, javnost se uznemirila nakon što je osvanuo snimak na kom jedan mladić besomučno tuče drugog, i to naočigled nekoliko osoba. Napadnuti je u jednom trenutku pao, a napadač mu je sjeo na stomak i pesnicama ga krvnički udarao u glavu dok ga nije onesvjestio. Onesvješćenog momka okrenuo je potom na stomak i namjerno mu polomio ruke. Nakon objavljivanja uznemirujućeg snimka, oglasili su se MUP i tužilaštvo i saopštili da od prvog dana intenzivno rade na slučaju i pronalaženju osumnjičenog.

- Iživljavanje nad mladićem navodno se desilo u jednoj kladionici u Novom Sadu, a osumnjičeni Kontić je direktor firme koja je osnovala lanac kladionica. Također, on je svojevremeno bio i reprezentativac Crne Gore u džudou - kaže izvor.

Šta je bio povod za brutalno premlaćivanje, još nije poznato.

- Prema nezvaničnim informacijama, M. M. i Kontić poznaju se i ranije su se družili. I jedan i drugi su obavljali poslove obezbjeđenja u kladionici, s tim što je Kontić i direktor firme koja je osnovala kladionice - kaže izvor i dodaje da je odbjegli Kontić fakultetski obrazovan.

AKV potvrđuje

- Završio je privatni pravni fakultet. Radi kao pripravnik u jednoj advokatskoj kancelariji, a čak je i član Advokatske komore Vojvodine - kaže izvor.

Iz Advokatske komore Vojvodine potvrdili su da je Ivan Kontić bio upisan u njihov imenik, ali da je u toku postupak brisanja.

- Upisan je u Imenik advokatskih pripravnika od 9. januara 2020. na advokatsko-pripravničku vježbu kod advokata u Novom Sadu u trajanju od dvije godine. U toku je postupak radi brisanja imenovanog iz Imenika - saopštili su iz stručne službe AKV.


(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.