x

Španac u razgovoru za Marcu

Morata sve šokirao objavom gdje želi završiti svoju karijeru: "Moram im se odužiti"

Alvaro Morata svijetu se predstavio prije nekoliko godina u dresu Real Madrida, a potom je sve iznenadio kada je otkrio da navija za Atletico.

Nakon što je napustio Chelsea odlučio je da potpiše za Atletico i otkrio je da je od malih nogu navijač ovog kluba iako je svoju karijeru počeo u dresu ljutog gradskog rivala Reala.

Morata trenutno nastupa za Juventus u koji je stigao ovog ljeta. U zanimnljivom razgovoru za Marcu otkrio je i ime kluba u kojem bi volio završiti svoju karijeru i sve je ostavio bez teksta.

"Uvijek imate neki tim koji volite kada ste dijete, a za mene je to bio Atletico. Ne znam da li ću ikad više igrati za taj klub, ali će uvijek biti u mom srcu", rekao je Morata i dodao.

"Karijeru bih volio završiti u dresu Getafea. Imam dobar odnos s predsjednikom i navijačima tog kluba. Zahvaljujući njima sam postao fudbaler koji sam danas i nadam se da ću im se odužiti za to".

Poznato je da je Morata kao omladinac igrao za Getafe i upravo je iz kadetskog tima ovog kluba prešao u Real Madrid na ljeto 2008. godine, ali je očito da se ponovo želi vratiti jednog dana u ovaj klub.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.