x

Nakon izbacivanja iz reprezetnacije Španije

Moreno odgovorio Enriqueu: "Bio sam slomljen deset dana"

Robertu Moreno nije bilo potrebno dugo vremena da reaguje na izjave Luisa Enriquea. 

Moreno je vodio Španiju ka plasmanu na Evropsko prvenstvo, a nakon što je prebolio preranu smrt svoje kćerke Enrique se odlučio vratiti na klupu Crvene furije.

Poslije pobjede nad Rumunijom Moreno se u suzama oprostio od igrača kazavši kako je dobio otkaz, a nekoliko dana kasnije Enrique je odlučio da ga u potpunosti od strani iz stručnog štaba.

"Odluka da ne bude u stručnom štabu je samo moja. Nije bio lojalan. Jasno mi je rekao da će biti selektor na Euru, a da će se nakon toga vratiti da mi bude pomoćnik. Ne želim nikog kao što je on u ekipi. Nije dobro biti preambiciozan", rekao je bivši trener Barcelone.

Uslijedila je reakcija Morena koji je kazao da je šokiran tim potezom te da ne zna šta je uradio pa da ga Enrique izbaci iz reprezentacije.

"Da mu nisam bio lojalan, Luis Enrique ne bi bio selektor", rekao je Moreno i nastavio:

"Prije famoznog sastanka 12. septembra na kojem smo dogovorili da će on odstupiti zbog porodične tragedije, pa se vratiti, ja i Enrique smo se sastali još jednom. Rekao mi je da je ponosan na mene što sam prihvatio uskočiti umjesto njega i tako mu pomoći u teškim životnim momentima."

"Bio sam šokiran kad me izostavio iz reprezentacije. Pogotovo jer su svi znali što se događa osim mene. Deset dana bio sam slomljen razmišljajući što sam učinio krivo Luisu Enriqueu, a on mi ništa nije htio reći. Ne znam što sam napravio da me izostavi. Bio sam najsretniji kad se vratio, najviše od svih sam ga htio ponovno vidjeti na treningu reprezentacije i biti dio njegovog stručnog štaba na Evropskom prvenstvu. Vjerovatno nikad neću saznati zašto se sve ovo dogodilo."

Inače, Moreno je Enriqueu bio asistent punih devet godina. Prije preuzimanja Španije zajedno su radili u Barceloni, Romi i Celti.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.