x

I u trećoj utakmici Mostarci porazili Brotnjo

Mostar SG Staklorad obranio naslov futsal prvaka Bosne i Hercegovine!

U krasnoj atmosferi USRC Midhat Hujdur Hujka je ekipa Mostar SG Staklorada obranila naslov futsal prvaka Bosne i Hercegovine savladavši i u trećoj utakmici čitlučko Brotnjo, ovaj put rezultatom 4:1.

I prije samog početka utakmice u dvorani u Mostaru bila je postavljena scena za proslavu nove titule najbolje futsal momčadi u Bosni i Hercegovini. Niko nije sumnjao da će Mostar SG Staklorad završiti posao i tako je uistinu i bilo.

Čitlučani su u ovaj susret ušli hrabro, odigravši čvrsto i muški i čak su na samom otvaranju imali i par zrelih prigoda da povedu no nišanse sprave futsalera iz Čitluka nisu bile na razini.

Promašaje gostiju zato je kaznio Kahvedžić u 10. minuti susreta, dok je Jelić na opće oduševljenje domaćih navijača u 15. minuti rezultat podigao na 2:0. Nadu Brotnju vratio je Pantić golom pred sami kraj poluvremena na koje se otišlo rezultatom 2:1 za Mostar SG Staklorad.

Pavlović je za samo tri minute igre u nastavku zabio za 3:1 i sve do samog kraja igralo se u ritmu mostarskog tima koji je znalački održavao prednost i unatoč velikoj borbi momaka iz Čitluka nije bilo realnih šansi da Brotnjaci preokrenu rezultat. Kada je Kahvedžić u zadnjoj minuti zabio za 4:1 dvorana je proključala.

Bila je ovo sigurna pobjeda Mostaraca, izborena sigurnom igrom kako je to bio slučaj i u prethodne dvije utakmice u kojima su prvaci nadigrali Brotnjake. Ne bi bilo fer ne istaći da tijekom ove utakmice kao i cijele finalne serije nije bilo nikakvih tenzija ni na parketu ni na tribinama. Osim onih sportskih naravno.

Gostujući navijači su i u Mostaru i u Čitluku imali sjajan tretman i prijem i nigdje se nije čula nijedna ružna riječ. Svi su svoje ljubimce bodrili sportski i mora se reći da je ovaj primjer iz futsala obrazac po kojem bi se trebali ponašati svi navijači u Bosni i Hercegovini a i šire.

Mostar SG Staklorad uvjerljivo je najbolja futsal ekipa u državi a Čitlučanima ostaje utjeha da su dali sve od sebe i ovaj mali gradić opet vratili na sportsku scenu države u kojoj su nekada imali prvake i u nogometu i u košarci.

Pred Mostarcima je na ljeto novi nastup u Futsal Ligi Prvaka.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.