x

MOTOROM SE ZAKUCAO U BANDERU U MORAVCU: Obezglavljeno tijelo hirurga letjelo 50 metara!

Niški ljekar sa Klinike za digestivnu hirurgiju Aleksandar Zlatić (48) poginuo je u saobraćajnoj nesreći u utorak uveče na ulazu u selo Moravac iz pravca Niša. On je izgubio kontrolu nad motociklom „honda” i vozeći po bankini naletio na saobraćajni znak, a potom na betonsku banderu.

- Bilo je užasno. Nesreća se dogodila u utorak, 24. aprila, u 21.40, u selu Moravac. Telo motocikliste je poslije udara u banderu bilo obezglavljeno, a nastavilo je da leti više od 50 metara do sljedeće bandere. Na mojoj kapiji, udaljenoj dvadesetak metara od druge bandere, juče ujutru sam pokupio dijelove njegovog mozga. Čuo sam jak prasak i huk motora. Ubrzo potom stao je jedan automobil i još dvojica motociklista. Stigle su Hitna pomoć i policija, ali nade za motociklistu, koga smo znali kao doktora iz našeg sela, više nije bilo - kaže komšija Milan Alić.

Strašna tragedija na ulazu u selo uznemirila je žitelje Moravca.

- Kad sam čula prasak, pomislila sam da neko puca iz lovačke puške na ulici. Odmah sam izašla u dvorište i ugledala jednog mladića kako izlazi iz automobila. Podizao je motocikl, a motociklista se nije vidio u mraku. Našao ga je nekoliko desetina metara dalje. Shvatila sam o čemu se radi i odmah sam pozvala Hitnu pomoć i policiju. Stali su još jedan automobil i dvojica motociklista, i oni su počeli da traže nastradalog - dodaje Milana Ignjatović iz komšiluka.

 U selu Moravac, gdje su mu živjeli roditelji, dr Zlatić je bio veoma omiljen.

- Doktor Saša je svima pomagao. Bio nam je glavna veza za niški klinički centar. Pregledao je ljude i vozio ih u Niš besplatno. Preko puta su mu živjeli roditelji, Vlasta i Milica. Umrli su prije nekoliko godina i od tada je Saša dolazio ovdje svakog dana. Onomad na praznik bio je sa suprugom i kćerkicama. Cijelo selo je zaplakalo na vijest o tragediji - kaže komšinica Vukica Stojanović.

U doma Zlatića u Donjoj Vrežini kod Niša, u ulici Ratka Pavlovića 60, tuga i muk. Okupili su se rođaci njegove supruge Tatjane.

- Strašna tragedija! Radost i tuga do neba u istom danu. Aleksandar je tog dana potpisao rješenje za docenta. Njegova supruga Tatjana, takođe ljekar, dobila je rješenje za posao u niškoj Osnovnoj školi „Učitelj Tasa”.

- Saša je bio ushićen, veseo, radostan. U jednom trenutku je rekao: „Ovo mi je najljepši dan u životu!” Mislio je na uspjeh porodice i ostvarenje njegovog sna da predaje na Medicinskom fakultetu.

- Prošlo je samo nekoliko sati od njegovih riječi kada je sa prijateljima pošao da proslavi uspjeh, ali ga je smrt preduhitrila. Vijest o njegovoj pogibiji brzo se širila, ali niko od prijatelja nije imao hrabrosti da je saopšti porodici. Saznalo se tek kada je policija službeno došla na vrata - priča Sašin ujak Vladimir Đokić Džul, poznati niški profesor.




(Alo.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.