x

Njemački tim slavio 0:1

Mourinho i njegov Tottenham nemoćni: Leipzig u Njemačku nosi veliki kapital

Leipzig je večeras u Londonu pobijedio Tottenham sa 1:0 u prvom meču osmine finala Lige šampiona. 

Njemački tim počinje susret daleko bolje. Imali su gosti odmah veliku šansu preko Angelina, ali Lloris i stativa spašavaju domaće. Odmah nakon toga u šansi je i Werner, ali sviran je ipak ofsajd.

Nekoliko minuta kasije prijeti i Tottenham preko Bergwijna, ali Gulesci mu brani šut.

Novu veliku šansu gosti su imali u 17. minuti. Nakon ubačaja glavom tuče Schick ali zamalo pored gola. U 36. minuti nova velika šansa za Nijemce, ali udarac Wernera brani Lloris.

Na samom otvaranju nastavka dobru šansu imalo je za domaće Lucas Moura, ali njegov udarac ponovo brani Gulasci. Samo osam minuta kasnije penal za Leipzig. Davies je startao, a sudac pokazao na 11 metara. Siguran izvđač bio je Timo Werner i to je bilo 0:1.

Odmah nakon vodećeg gola gosti su imali nevjerovatnu priliku za 0:2, ali je nisu iskoristili. Nakon fantastčne akcije šutirao je Schick, ali Lloris sjajno brani.

Kasnije Tottenham prijeti iz slobodnjaka preko Lo Celsa, ali Argentinac pogađa samo stativu. Do kraja meča iz slobodnjaka je zaporijetio i Lamela, ali Gulasci je opet siguran.

Meč je završen 0:1 i Leipzig u Njemačku nosi veliki kapital pred revanš susret. Da li će to biti dovoljno za četvrtfinale ostaje nam da vidimo.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.