x

SAMO 25 PRIMJERAKA

Mulgari odao počast BMW-ovim M automobilima ograničenim modelom Icon03

Britanska dizajnerska kuća Mulgari predstavila je ograničeni model Icon03, redizajniranu i tuniranu verziju BWM M240i coupea.

Automobil je prerađen, lakiran i olakšan u sjedištu kompanije Mulgari u Berkshireu. Doživio je niz tretmana s ciljem uštede na težini, kao i modifikacije za poboljšanje performansi i očuvanje onoga što Mulgari naziva "pedigreom" BMW-ovih M automobila.

Bit će proizvedeno svega 25 primjeraka koje će pokretati BMW-ov 3,0-litarski B58 motor s turbopunjačem, a koji razvija nešto manje od 500 KS.

Kompanija ističe da performanse motora nisu u fokusu projekta. Radilo se na poboljšanju upravljivosti i ovjesa.

Što se tiče izgleda, prošireni su lukovi točkova kako bi stale veći naplaci, krov je napravljen od karbonskih vlakana, tu su krilca za poboljšanje aerodinamike inspirisana DTM-om, kao i istaknuti prednji spliter.

U unutrašnjosti modela Icon03 su Recaro perfomance sjedišta, upravljač sa ravnim donjim dijelom, lopatice za promjenu brzina napravljene od karbonskih vlakana te svijeložuti detalji.

Precizni detalji o performansama i modifikacijama nisu potvrđeni, a Mulgari je kao partnere projekta naveo kompanije Akrapovič, Peron, KW i druge.

Iako je Icon03 fokusiran na tradicionalno iskustvo vožnje, ipak je ovaj dvosjed za stazu opremljen osmostepenim automatskim mjenjačem i tehnologijom za povezivanje.

U julu će Mulgari dovesti Icon03 na Nurburgring kako bi postavio očekivano vrijeme kruga od 7 minuta i 30 sekundi. To će biti gotovo za pola minute brže od standardnog modela M2.

Cijena će biti uskoro objavljena.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.