x

plakao pred novinarima

Murray: Australian Open bi mogao biti kraj moje karijere

Britanski teniser Andy Murray je novinarima rekao da planira završiti karijeru nakon ovogodišnjeg Wimbledona, ali je istakao da se plaši da će Australian Open ipak biti posljednji turnir u njegovoj karijeri.

Trostruki osvajač Grand Slama se muči s oporavkom od operacije kuka, a na konferenciji za medije u Melbourneu održanoj danas nije mogao sakriti suze.

"Nisam siguran da mogu igrati uz ovakav bol još četiri ili pet mjeseci. Želim otići na Wimbledon i onda završiti karijeru, ali nisam siguran da ću moći to učiniti", rekao je uplakani Murray.

Tridesetjednogodišnji teniser je potvrdio da i dalje namjerava odigrati meč prvog kola Australian Opena protiv Roberta Bautiste Aguta naredne sedmice. Nekadašnji najbolji teniser svijeta je imao prvu operaciju kuka u januaru prošle godine te je odigrao 14 mečeva otkako se vratio na teren u junu. On je prošlu sezonu okončao u septembru kako bi mogao raditi s ekspertom za rehabilitaciju Billom Knowlesom, međutim, nije bio na potrebnom nivou kada je igrao protiv najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića u četvrtak.

"Ne osjećam se dobro, mučim se već dugo. Osjećam bolove već 20 mjeseci, učinio sam sve što sam mogao kako bi kuk bio bolje, ali mi ništa nije puno pomoglo. Bolje sam nego prije šest mjeseci, ali još uvijek osjećam jak bol. Mogu igrati do određenog nivoa, ali ne na nivou na kojem sam nekada igrao. Previše me boli, igram i ne znam kada će prestati. Volio bih igrati Wimbledon i onda prestati, ali ne znam hoću li moći. Imam opciju da obavim još jednu operaciju koja je još teža, a koja bi mi omogućila kvalitetniji život i riješila problem s bolovima. O tome ozbiljno razmišljam. Neki sportisti su je obavili i vratili se takmičenju, ali nema garancija", dodao je Murray.

On je odbacio mogućnost igranja dublova u budućnosti, što znači da neće biti saradnje sa starijim bratom Jamiejem.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.