x

Američki novinar analizirao bh. košarkaša

"Musa nije pravo rješenje za Brooklyn Netse"

Mladog bh. košarkaša Džanana Musu kao 29. pik na draftu odabrala je ekipa Brooklyn Netsa. Musa je izabran u prvoj rundi NBA drafta, a u ovaj klub dolazi iz hrvatske Cedevite. 

Dobrodošlicu u NBA poželjeli su mu Mirza Teletović i Jusuf Nurkić, a sam Musa je u razgovoru za SportSport.ba istakao da je priželjkivao Brooklyn Netse istakavši da je to tim po njegovoj mjeri.


Iako je bh. javnost oduševljena što će Musu naredne sezone gledati u NBA ligi, postoje i oni koji smatraju da Brooklyn nije napravio baš dobar potez.


Naime, američki novinar Michael Mastropierrro, u detaljnoj analizi navodi da Musa neće pomoći Netsima da se približe play off-u, odnosno da nije čak ni zagarantovano da će ove godine doći u NBA.


Navodi da Brooklyn mora da plati milion dolara odštete Cedeviti, te da je 19-godišnji Musa kvalitetan košarkaš, ali kao dugoročni projekat, ne onaj koji odmah može pomoći svom novom timu.


"Netsi su trebali napraviti bolje stvari, a ne dovesti igrača za kojeg se nadaju da će moći zaigrati jednog dana. Netsi moraju imati ozbiljni izbor koji može odmah da doprinese ekipi. , istakao je između ostalog Mastropierro.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.