x

Želi igrati

Musa pojasnio zašto nije došao u Tuzlu: Ugovor potpisujem 1. jula, ništa ne zavisi od mene

Najtalentovaniji bh. košarkaš, jedan od najvažnijih igrača košarkaške reprezentacije BiH i novi igrač NBA tima Brooklyn Netsa Džanana Musa oglasio se na svom Facebook profilu gdje je objasnio razlog zbog kojeg se još uvijek nije pojavio na okupljanju u Tuzli pred mečeve protiv Francuske i Belgije.

Musa je napisao da će ugovor potpisati tek 1. jula, kada će uraditi i ljekarske preglede, a napisao je da njegov dolazak zavisi isključivo od mišljenja kluba.


Podsjećamo, direktor košarkaške reprezentacije Siniša Kovačević rekao je u razgovoru za Klix.ba da se Musa i Gordić nisu pojavili na okupljanju i da niko ne zna pozadinu toga. Istakao je da će pomenute igrače čekati do srijede kada je zakazana konferencija za medije. 


"Kratko bih želio pojasniti situaciju. Nakon NBA drafta i iscrpne sedmice sumiram utiske. Nakon predstavljanja u timu, na sastanku sam bio izričit da se želim priključiti timu u Tuzli. Već sam sa spakovanim koferom. Čuo sam se s ljudima u savezu i imao dva puta dug razgovor sa Sejom Bukvom te sam imao kontakt sa selektorom. Odgovor GM-a tima je glasio da će odluka biti donesena danas te da sam u posljednjoj sezoni odigrao 84 utakmice, imao 5 workout programa u različitim vremenskim zonama. Također im se nije svidjelo što posljednja 4 ljeta od svoje 15 godine nikad nisam radio na tijelu i sad ću to morati napornim radom stizati ovdje. U tom periodu sam od osvajanja zlata s kadetima bio svaki put s reprezentacijom i doživio 3 ozbiljne povrede. Na to sve opet sam bio izričit da idem u BiH. Ugovor potpisujem 1. jula i tek tada radim ljekarske preglede. Reprezentacija BiH je moja jer sam to bezbroj puta i dokazao djelima. Na riječi tima o odmoru striktno sam želio biti s reprezentacijom. Više ništa nije u mojim rukama. Savez sam o tome obavijestio uredno i brojim sate do odgovora. Niko ne može da se stavi u moju kožu i kaže da mu je teže ili nije. Meni je trenutno najteže. Osim kontakta sa selektorom i mog poziva Seji Bukvi nikakav poziv nisam primio. Niti trebam. Niko mene ne treba zvati da igram za BiH. Kad god mi klub dozvoli bit ću tu. Samo klub može biti prepreka ili zdravstveni problem. Smatram da je ovo najlakši način pojašnjenja situacije", napisao je Musa. 


Košarkaška reprezentacija BiH 29. juna igrat će protiv Francuske, a 2. jula očekuje nas gostovanje Belgiji.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.