x

Istraživanje

Muškarcima koji varaju nije presudna fizička ljepota

U neiscrpnim temama o muško-ženskim odnosima uvijek se postavlja pitanje da li muškarci varaju svoje izabranice sa ženama koje su ljepše ili ružnije od njih, a rezultati mnogih istraživanja otkrili su sljedeće: 

Muškarci su priznali da im kada varaju fizički izgled nije od presudnog značaja! Neka istraživanja su čak pokazala da su varali svoje partnerke sa ženama manje privlačnim od njih.


Najnovije istraživanje je pokazalo kako ljepota ne igra bitnu ulogu u preljubu. Muškarcima je puno važnija strastvenost, nježnost i pažnja.

Većina muškaraca koja je učestvovala u istraživanju je svjesna kako je njihova izabranica ljepša od ljubavnice, a samo 30% ih je priznalo kako je ženu prevarilo s mlađom osobom. Samo četvrtina muškaraca smatra kako je njihova ljubavnica ljepša od supruge.


Žene su imale isto mišljenje o svojim ljubavnicima. Samo su dodale kako je ljubavnik uglavnom u boljoj formi i više ih cijeni od muža.

Često čujemo kako muškarci vole svoje supruge, ali ne umiju da riješe probleme. Traže ljubavnicu kako bi našli ono što im nedostaje u braku.


Muškarci nakon nekog vremena shvate kako ni nova veza nije savršena kao što su mislili, pa se vraćaju u porodično gnijezdo, kao da ništa nisu uradili.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.