x

MUŽ OČAJAN, KĆERKICE PLAČU ZA MAJKOM: Žena mu se u panici javila da je OTETA, policija sve pretražila, a onda su saznali šokantnu istinu!

Zeničanka Alzina Delić (32), nakon što je, navodno, nestala u srijedu predveče, kad je napustila kuću svojih roditelja u selu Kolići kod Zenice, juče je u poslijepodnevnim satima pronađena na području Sarajeva, potvrđeno je za Avaz iz zeničke policije.

“Nakon što je dobijena prijava o nestanku, preduzete su sve predviđene mjere i radnje. Raspisana je i operativna potraga za nestalom. Nakon što je juče pronađena, preduzimaju se mjere i radnje za zaključenje prijave nestanka”, kaže Aldina Ahmić, portparol Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.


Fotografije: Ilustracija

Nestanak Alzine Delić policiji je prije šest dana prijavio njezin suprug Hadin nakon što neko vrijeme nije uspio da je dobije na mobilni, da bi mu se dan poslije javila i rekla mu šokantnu vijest. “U vrlo kratkom razgovoru uspjela je da mi kaže da su je otele osobe iz Sarajeva. Bila je vrlo uzrujana, tražila je pomoć od mene”, ispričao je Hadin Avazu.


Odmah nakon toga, Hadin je cijeli slučaj prijavio policiji, a tvrdi da je o svemu ovome upoznao i Državnu agenciju za istrage i zaštitu (SIPA), a zatim je priču objavio na svom profilu na Facebooku. Hadin s Alzinom ima dvije kćerke; jedna je završila četvrti razred osnovne škole, a drugoj su tek četiri godine i majka im itekako nedostaje.


“Sve sam digao na noge, uključio SIPA-u, medije, policiju… Sramota za zakon i državu da kriminalci mogu raditi šta hoće. Tragaću za njom do kraja, ne bojim se ničega i nikoga”, kaže Hadin. Kako Avaz nezvanično saznaje, Alzina je u Sarajevu pronađena kod muškarca za kojeg se preudala.


Suprug Hadin sumnjao je da su mu suprugu oteli isti ljudi koji su i ranije pokušavali da je namame novcem, i to putem Facebooka. Profil na Facebooku, na koji su joj dolazile čudne poruke s ponudama za brak i vezu, čak i novčane, deaktivirala je pa suprugu nije poznato kako su navodni otmičari mogli doći do informacije gdje se Alzina nalazila u noći nestanka.


(Alo.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.