x

Novi grad

Na 3. Atletskom mitingu u Sarajevu nastupila četiri olimpijca u bacanju kugle

Na trećem atletskom mitingu Novi Grad Sarajevo, održanom u Centru "Safet Zajko", nastupila su poznata imena bh. atletike, atletičari iz regiona, među kojima i četiri olimpijca u bacanju kugle.

Miting je održan u organizaciji Atletskog kluba “Novi Grad” i okupio je veliki broja ljubitelja atletike, od najmlađih do najstarijih, saopćeno je iz Općine Novi Grad.

Predsjednik AK "Novi Grad" Elmir Ćerimagić ističe da je namjera organizatora da svake godine na atletski miting dovede barem jednog profesionalca sa evropskom i svjetskom karijerom.


"Ove godine smo to učinili sa četiri olimpijca u kugli i desetak državnih reprezentativaca. Pored profesionalne atletike, cilj nam je prezentovati atletiku za djecu, stoga smo pokrenuli Quickie dječiju atletsku ligu koja je okupila veliki broj najmlađih učesnika, a učestvovali su i rekreativci u raznim atletskim trkačkim disciplinama", rekao je Ćerimagić.

Ove godine bila je jaka konkurencija u bacanju kugle, gdje je prvo mjesto zauzeo Asmir Kolašinac (20,48), drugo mjesto Mesud Pezer (20,40), dok je treće mjesto osvojio Hamza Alić (20,21). Kemal Mešić (19,35) i Nermin Štitkovac (16,00) zauzeli su četvrto i peto mjesto.


U sprinterskim disciplinama istakao se Damir Redžepagić koji je pobijedio u trčanju na 100 (10,77) i 200 metara (21,40), dok je Rusmir Malkočević bio prvi u utrci na 400 metara (50,22).

U sprinterskoj ženskoj konkurenciji najbrža u trčanju na 100 metara je bila Kanita Bilić (12,60), a na 400 metara Alisa Bečić (56,66).


Pored sprinterskih i bacačkih disciplina, na 800 metara kod muškaraca pobijedio je Nikola Pejčić(.57,37), a od žena Katerina Lemez (2.14,37).

U trčanju na 3.000 metara kod muškaraca bio je najbrži Stefan Čuković (8.54,74), a od žena Lucija Kimani (10.38,64).


Prije početka zvaničnog mitinga održana je Quckie dječija atletska liga koja je okupila blizu 200 djece koja su se takmičila u modifikovanoj atletskoj disciplini "atletski poligon”.

Pobjednici su dobili zlatne, srebrene i bronzane medalje, a svoj djeci su uručene finišerske medalje, kao nagrada za uloženi trud i borbenost tokom cijele sezone.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.