x

SJAJAN GEST

Na adresu Pomozi.ba stiglo pismo gospođe (91) iz Sarajeva, poruka ih je ostavila bez teksta!

Udruženje Pomozi.ba organizovalo je veliku akicju prikupljanja novčane i druge pomoći građanima Turske i Sirije nakon razornog potresa koji je pogodio ove dvije zemlje 6. februara.

Prema dosadašnjim podacima poginulo je više od 45 hiljada osoba, mnogi su ostali bez svojih domova, prepušteni sudbini.

Građani Bosne i Hercegovine su i ovaj put pokazali koliko veliko srce imaju. Volonteri Udruženja Pomozi.ba imali su pune ruke posla pakujući tone pomoći koja je stigla na njihovu adresu.


Ipak, jedna poruka koja im je stigla sve je ostavila bez teksta. Naime, 91-godišnja baka Milka iz Sarajeva poslala im je pismo u kojem se nalazilo 10 KM uz poruku:

"Želim dati prilog za nastradale u Turskoj i Siriji. Ovim putem vam šaljem tople pozdrave od bake Grabenar Milke".

Iz Pomozi.ba jednostavno nisu mogli ostati imuni na ovaj gest gospođe Milke.


"Posebno nas je dirnuo gest naše korisnice, 91- godišnje bake Milke, koja nam je uz preslatko napisano pismo poslala 10 KM za pomoć narodu Turske i Sirije!

S obzirom na to da joj mi svakog dana na kućni prag donosimo gotov obrok, ne moramo ni govoriti u kakvom je teškom zdravstvenom i materijalnom stanju, ali to je nije spriječilo da od svojih minimalnih primanja, od kojih ne može ni sebi priuštiti sve što joj treba, izdvoji 10 KM za ljude koji su doživjeli veliku tragediju.

To smo mi! Ljudi ogromnog srca", poručili su iz Pomozi.ba.

.

.

.

.

.

.

.

Izvor: Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.