x

Na Ilidži scene iz američkih filmova: Trči drogirani migrant s nožem u ruci i ganja čovjeka

Novosarajevski vijećnik Srđan Srdić bio je očevidac tučnjave u Maloj aleji na Ilidži u subotu, kada, kako je potvrđeno iz policije, 16-godišnji migrant iz Maroka J. A. napao državljanina Turske nanijevši mu nožem lakše povrede.

Srdić je na društvenim mrežama detaljno opisao događaj, komentirajući da više „nije siguran u svom gradu“.

- Na Ilidži scena kao u američkim filmovima. Kroz Malu aleju, i to u po bijela dana, trči drogirani migrant s nožem u ruci i ganja čovjeka! Sjedim s društvom i ne mogu da vjerujem! Sreća pa su ga konobari iz obližnjih kafića uspjeli savladati, Bog zna šta bi se na kraju desilo. U svoj ovoj frci najgore je prošla djevojka, koja se pokušala skloniti, te je zadobila tešku povredu koljena i čovjek koji je izboden nožem u ruku – napisao je Srdić.

Dan prije, Naila Gradišića, penzionera koji je živio u sarajevskom naselju Otes, ubili su kradljivci koje je zatekao kako preturaju po njegovoj kući.

- Već dva mjeseca u naseljima Grbavica i Kovačići dešava se ogroman broj provala u stanove i podrume, a, prema svemu sudeći, radi se o dobro organiziranoj ekipi lopova. Moje komšije i ja smo u strahu... Za narednu sjednicu Općinskog vijeća Novo Sarajevo spremio sam dosta pitanja za načelnika Policijske uprave Novo Sarajevo, jer se moje komšije, porodica i ja ne osjećamo sigurnim u svom gradu - naveo je Srdić.


(hayat.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.