x

Na Silverstoneu puno brži Williams?!

Williamsov šef performansi vozila Dave Robson potvrdio je da će njegova momčad na Silverstone donijeti dugo najavljivani aerodinamički paket s kojim očekuju veliki napredak u brzini po krugu, ali će za ovaj vikend biti spreman samo za bolid Alexandera Albona.

Williams je ove godine u prosjeku najsporiji bolid, što potvrđuje i stanje u poretku konstruktora gdje drže posljednje mjesto sa samo tri boda koje je osvojio Albon u Australiji (10. mjesto) i Miamiju (9. mjesto), donosi MAXF1.net.

Momčad je dugo najavljivala novi aerodinamički paket s kojim će navodno promijeniti cijeli koncept i krenuti Red Bullovim putem, kao i Aston Martin u Španjolskoj, a uoči početka vikenda na Silverstoneu Robson je potvrdio da će novi paket biti spreman za jedan bolid.


“Stazu karakteriziraju brzi zavoji i kratki pravci, a izložena priroda Silverstonea znači da vjetar može imati dramatičan i često nepredvidiv učinak na bolide”, rekao je Robson u najavi VN Velike Britanije.

“Imamo novi aerodinamički paket za ovaj vikend koji ćemo koristiti samo na Alexovom bolidu kako bismo provjerili njegovo ponašanje i potvrdili da radi kako treba.”

“Karoserija i podnica čine bazu nadogradnje i cilj je da se na učinkovit način poveća downforce na bolidu [uz što manje otpora zraka].”


“Veselimo se našoj domaćoj utrci i razumijevanju novih dijelova, oni će vjerojatno promijeniti balans i upravljanje bolida i možda će trebati nešto vremena kako bismo ih uskladili i kako bi vozači iz njih mogli izvući maksimum.”

“Kako je iduća utrka u Austriji sprint događaj [samo jedan trening prije kvalifikacija u petak], nastojat ćemo naučiti što je moguće više ovoga vikenda.”

Aerodinamička poboljšanja za Silverstone najavilo je još nekoliko momčadi, uključujući Mercedes, Alpine i Aston Martin.


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.