x

NBA play-off

Na Zapadu slijedi finale, na Istoku još već drama

I dok su poznati finalisti Zapadne konferencije, na Istoku će se u oba polufinalna para igrati majstorice.

Atlanta Hawksi su na domaćem parketu imali priliku da dođu do finala, ali su izgubili od Philadelphia 76ersa 99:104, pa je sada u seriji rezultat 3:3.

Bio je to meč sa dva lica u dvorani State Farm pred skoro 17.000 gledatelja. Hawksi su u prvom dijelu imali dvocifrenu prednost, da bi u drugom odgovorili 76ersi i na kraju stigli do pobjede.


Domaćim nije pomoglo 34 poena i 12 skokova Younga, dok su goste predvodili Curry i Harris sa po 24 poena. Embiid je dodao 22 poena, a imao je i 13 skokova.

Na Zapadu drugi finalisti su LA Clippersi koji su sa 4:2 izbacili Utah Jazz. U Staples centru je bilo ubjedljivih 131:119. U finalu će igrati protiv Phoenix Sunsa.


Gosti su bili odlični u prvom poluvremenu, vodili su 22 razlike, ali je raspad uslijedio u trećoj dionici, da bi ih domaćin dokrajčio furioznom četvrtom dionicom (40:25) za plasman u finale.

Mitchell sa 39 poena je bio odličan kod Jazza, a isto toliko poena je postigao i najefikasniji košarkaš Clippersa Mann, George je dodao 28, a Jackson 27. Bojan Bogdanović je meč završio sa 14 poena.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.