x

Savladao Berrettinija

Nadal drugi finalista US Opena

Rafael Nadal drugi je finalista ovogodišnjeg izdanja US Opena. Nakon što je sinoć Danil Medvedev nadigrao Grigora Dimitrova s 3:0 po setovima nešto kasnije je veliki Španjolac istim rezultatom s turnira ispratio mladog Mattea Berrettinija. 

Kao i Dimitrov protiv Medvedeva tako je i mladi Italijan igrao sjajno u prvom setu protiv Nadala. Servirao je sjajno, spasio nekoliko break lopti i dovukao set do tie breaka. Berrettini je u razigravanju vodio s 4-0 i sa 6-4 no ipak nije uspio prelomiti set u svoju korist. Rafa se izvukao, osvojio set a nastavak meča bio je puka formalnost jer se mladi Italijan nakon toliko propuštenih šansi potpuno raspao te je Nadal ostala dva seta dobio rutinski sa 6:4 i 6:1.

Pred fantastičnim Španjolcem još je samo jedna prepreka do 19-te Grand Slam titule u karijeri a ona se zove Danil Medvedev. Ovaj mladi Rus igra fenomenalan tenis i čak i kad nije na najvišoj razini lomi svoje protivnike razornim udarcima i nepredvidljivim potezima.

Tako će nedjelja večer donijeti odgovor na pitanje da li će Medvedev osvojiti svoj prvi Grand Slam ili će Rafa Nadal pospremiti devetnaesti trofej u svoju prebogatu kolekciju u kojoj dominira čak 12 naslova u Roland Garrosu. 


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.