x

Nadal: Novak je savršen teniser, nema slabosti

Rafael Nadal iznio je mišljenje o svojim glavnim konkurentima, Đokoviću i Federeru, a osvrnuo se i na poraz u Roland Garrosu.

Jedan od najboljih tenisača svih vremena, Rafael Nadal, otvorio je dušu za japanske medije. Nadal se osvrnuo na poraz u polufinalu Roland Garrosa od Đokovića.

“Novak je bio pametniji i efikasniji od mene, posebice kada je izbor udaraca u pitanju. Činilo mi se da je i svježiji. Želim osvojiti Roland Garros što je više puta moguće, a idealnu priliku vidim već sljedeće godine”, najavio je Španjolac.


Bik s Mallorce biranim je riječima govorio o Đokoviću i Federeru.

“Novak je savršen tenisač, nema slabosti. Jednako dobro može igrati na tvrdoj podlozi, na zemlji i na travi. Ove godine pokazuje veliku stabilnost u svojoj igri. Federer je također impresivan, ima razne varijacije u igri pa je njegovim protivnicima gotovo nemoguće predvidjeti što će sljedeće odigrati”, smatra Nadal.


Kaže i da bi trebalo obratiti pažnju na novu generaciju tenisera koja prijeti preuzimanjem trona.

“Nisu nas još uspjeli u potpunosti smijeniti, ali jako su opasni. Posebno vrijedi istaknuti trojku Medvedev, Tsitsipas i Zverev, a tu je i odlični Dominic Thiem”, zaključuje Nadal.


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.