x

Nadživjela je kćerku: Ovo je majka Isidore Bjelice! (Foto)

Isidorina majka je nedavno proslavila rođendan, a ponosna kćerka je objavila fotografiju sa proslave na društvenim mrežama. 

Njena majka Nevenka Đurović je kćerka akademika i književnika Dušana Đurovića, a život je provela kao profesorka engleskog jezika. Kao saputnika u svojim putešestvijima po svijetu odabrala je Dimitrija Bjelicu, nadaleko čuvenog šahovskog novinara, zbog čije je karijere mala Isidora "odrastala na aerodromima umjesto u vrtiću", kako je jednom prilikom istakla.


- Mama je profesor, racionalna, divna, plemenita žena koja mi je dala stabilnost moralnu. Pošto je ona anglista i predavala je englesku srednjovjekovnu književnost radila je na tome da učim pet-šest jezika - ispričala je jednom prilikom u emisiji "Iz profila" Isidora, dodajući kroz smijeh da ju je otac podržavao u buntovništvu, dok je majka bila ona koja je "peglala kod profesora" kada u nečemu pretjera.


- Moji roditelji su u doba mog djetinjstva za Sarajevo bili pojam modernizma. Kroz njihov stan su defilovali mnogi interesantni ljudi. Meni su bukvalno bebisiterke bili Bobi Fišer, kog ja prvi put srećem kako stoji u gaćama u salonu i pitam: "Ko je ovaj ludi Amerikanac?", zatim velike evropske filmske zvijezde koje su više voljele da spavaju u našem stanu nego u hotelu. Između očevih putovanja na kojima je radio te šahovske teme, radio je i intervjue sa papama, Jurijem Gagarinom, Bitlsima Lejdi Di, a ja sam kao mali pomoćnik bila tu - istakla je Bjelica.

.

.

.

.

.

.

Izvor: Informer

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.