x

Najavljen projekat Hintegrale

Italijanski Angelelli Automobili predstavlja projekat Hintegrale, svojevrsnu reinkarnaciju legendarne Lancije Delte S4.

Planirano je da sportski automobil Hintegrale bude napravljen u ograničenoj seriji, kao i sa različitim opcijama pogona.

Angelelli Automobili je 2017. godine osnovao italijanski inženjer, dizajner i preduzetnik Davide Angelelli, koji, po sopstvenim riječima, ima veliko iskustvo u razvoju visokotehnoloških komponenti za automobilsku i vazduhoplovnu industriju.

Projekat Hintegrale za sada postoji samo u vidu virtuelnog modela, ali se tvrdi da je njegov razvoj u punom jeku.


Hintegrale hečbek je po konceptu i proporcijama blizak Lanciji Delti S4. Tijelo Hintegrale je zasnovano na prostornom cjevastom okviru, a tu su i komponente od aluminijuma i titanijuma.

Osnovna drumska verzija Hintegrale Stradale (u seriji od samo 50 primjeraka) biće opremljena naprijed postavljenim 1.8 litarskim benzinskim bi-turbo motorom sa 280KS (informacija o mjenjaču nema), uz 4x4 pogon.


Hintegrale R (planirano 25 jedinica) biće opremljen hibridnom pogonom, pri čemu će 1.8 litarskom motoru pomagati dva elektromotora smještena na zadnjoj osovini, pa će ukupna snaga iznositi 400KS.

Verzija WRC (također 25 jedinica) ima isti 1.8 litarski benzinac i dva elektromotora, ali ukupne snage 500KS. Još ekskluzivnija verzija Rally (u 10 primjeraka) imat će istu pogonsku jedinicu, sa snagom podignutom na 550KS. Predviđena je i potpuno električna verzija E-WRC (25 jedinica) sa 700 kW/952KS.

Raspon cijena je od 90.000 do 550.000 evra, ali za sada još nije saopšteno kada će početi proizvodnja, prenosi "AutoBlog".


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.