x

Najavljena električna Škoda Enyaq

Svi aktuelni Škodini SUV modeli (Kamiq, Karoq i Kodiaq) imaju nazive koji počinju sa slovom K i završavaju sa Q, ali najnoviji u nizu će nositi ime sa početnim slovom E, i to zbog toga što će se raditi o električnom SUV-u.

U pitanju je Škoda Enyaq koja je danas najavljena sa jednom teaser slikom, ali konkretniji detalji nisu saopšteni.

Jedino je poznato da će se Enyaq bazirati na Volkswagenovoj MEB platformi za električna vozila koju koristi i Volkswagen ID.3.

Nezvanično se ipak pominje da bi Škoda Enyaq u stvari mogla da bude serijska verzija prošlogodišnjeg koncept vozila Škoda Vision iV.

Vision iV concept se inače opisuje kao crossover coupe sa četvoro vrata, pri čemu se na njemu između ostalog ističu i LED dnevna svjetla koja se protežu cijelom dužinom prednjeg dijela, kamere umjesto klasičnioh retrovizora i veliki alu točkovi od 22 inča.

Vozilo ima pogon na sva četiri točka, dužina iznosi 467 cm, širina 193 cm, visina 161 cm, dok je međuosovinsko rastojanje 277 cm. Ovdje i podatak da je prtljažnik zapremine 550 litara.

Vision iV concept ima dva elektromotora sa ukupno 306KS i autonomiju koja sa jednim punjenjem baterija od 83 kWh iznosi 500 km. Česi navode da ubrzanje do 100 km/h traje 5,9 sekundi, uz najveću brzinu od 180 km/h.

Ostaje međutim da se vidi koliko će se karakteristike serijskog modela razlikovati od pomenutog koncepta.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.