x

Najbolje destinacije za odmor za bicikliste ove jeseni

Iako se Majorka češće povezuje sa opuštajućim odmorom na plaži zahvaljujući svojim netaknutim plažama, azurnoj vodi i brojnim luksuznim hotelima, osim toga ima mnogo više da ponudi, a oni koji traže savršenu biciklističku destinaciju u septembru.

Za mnoge ljubitelje luksuza, odlazak na odmor znači putovanje na neko rajsko ostrvo i provođenje dana opuštajući se na suncu. Međutim, za aktivne tipove koji jednostavno ne mogu da sjede mirno, malo je vjerovatno da će to biti ideja o savršenom odmoru.

Biciklizam je odličan način da istražite nove destinacije, a Evropa je prepuna predivnih mjesta sa pejzažima koji oduzimaju dah i slikovitim stazama koje služe kao savršena pozadina za aktivan odmor. Neke turističke destinacije je bez sumnje najbolje istražiti biciklom kako biste maksimalno iskoristili malo poznata lokalna stajališta i panoramski pogled. Ne samo da ćete dobiti odličan trening kada putujete biciklom, već ćete se također osjećati povezanije sa ljudima i mjestima oko sebe i biti pažljiviji prema malim detaljima na putu.

Majorka, Španija

Iako se Majorka češće povezuje sa opuštajućim odmorom na plaži zahvaljujući svojim netaknutim plažama, azurnoj vodi i brojnim luksuznim hotelima, osim toga ima mnogo više da ponudi, a oni koji traže savršenu biciklističku destinaciju u septembru ili oktobru uživat će u toplom i sunčanom vremenu bez intenzivne vrućine ili gužve sredinom ljeta. Od iskusnih profesionalnih biciklista do onih kojima je biciklizam hobi, na ovom balearskom dragulju ostrva ima ponešto za svakoga. Postoji mnogo turističkih kompanija koje možete izabrati, od kojih će vam mnoge obezbijediti bicikl tako da ne morate da nosite svoj, a raznovrstan teren ovdje se kreće od ravnih puteva do valovitih brda i planinskih staza – pa šta god da imate na umu, vjerovatno ćete naći ovdje.


Julijski Alpi, Slovenija

Ako više volite hladniju klimu za vaš biciklistički bijeg, onda se u ranu jesen uputite u Sloveniju, gdje prosječne temperature iznose samo sedam stepeni Celzijusa, a noću mogu pasti i do dva stepena. Novajlija na sceni kada je riječ o evropskim biciklističkim izletima, ima mnogo toga da ponudi i brdskim i drumskim biciklistima, sa dosta izazovnih terenskih ruta za one koji vole da se izvuku iz svojih zona udobnosti.


Škotska

Sa svojim epskim zamkovima i spektakularnim pejzažima, luksuzan boravak usred valovitih zelenih brda obećava da će vam ostati dugo u sjećanju, a ako ste avanturistički tip možda biste mogli da razmislite o glampingu. U ovom dijelu Škotske, naći ćete dobro označene biciklističke rute i lako možete provesti dane ili nedelje istražujući mnoge skrivene dragulje koje region može da ponudi.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.