x

Najbrža Honda oprašta se izvedbom od 600 KS

Honda NSX druge generacije ide prema svom kraju. A za veliki finale u Monterej na autosedmicu stiglo je posebno izdanje.

Acura se predstavila modelom NSX u Type S izdanju, koje donosi brojne novosti u pogledu dizajna, ali i mehanike.

Ono bitno je porast maksimalnih vrijednosti koje može dati pogon. Snaga je sad prešla granicu od 600 KS, a maksimalni okretni moment iznosi 667 Nm. Posljedica je to ugradnje novih turbina s trkaćeg NSX GT3 Evo, a ugrađeni su i novi injektori i međuhladnjaci.

Paralelno je tjuniran i električni dio sistema, i to ugradnjom veće baterije. Zanimljivo je da su promijenjeni i prenosni omjeri za agresivnije ubrzanje, a ubrzan je i rad devetstepenog mjenjača.


 Uveden je i novi Rapid Downshift Mode, koji ubacuje u najniži mogući stepen kad se pritisne poluga. Tačka na i je Super Handling All-Wheel Drive pogon na sve točkove.

Naravno, tu novosti ne staju, pa je tako automobil dobio širi trag točkova, adaptivni ovjes je dodatno unaprijeđen, a karbonski krov postao je dio standardne opreme. Za one koji žele više tu su i posebni paketi poput Lightweight Packagea, s kojim za 13.000 USD dobivate karbonske dijelove i štedite na masi taman da si možete u NSX-ii priuštiti jednu gastro-turneju.


U Hondi kažu da Type S sada odradi krug na domaćoj Suzuka stazi pune dvije sekunde brže od "običnog" NSX-a.

Honda NSX Type S će biti proizvedena u svega 350 primjeraka, od čega je njih čak 300 rezervisano za Ameriku. Tamo će startati cijenom od 169.500 dolara. Preostalih 50 biće raspoređeno na ostatak svijeta, pa i Evropu.


(Index.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.