x

bračni život

Najčešće greške novovjenčanih parova

Naime, brak nije uvijek posut ružama, a mladi parovi često nisu svjesni izazova koje ih čekaju.

Bračni život pun je uspona i padova. Kad se slegnu uzbuđenje i dojmovi nakon vjenčanja, tek onda počinje prava "zabava" za novovjenčani par. Naime, brak nije uvijek posut ružama, a mladi parovi često nisu svjesni izazova koje ih čekaju.

Ipak, čak i oni najteži dijelovi braka mogu biti dobra stvar, ako smo u odnosu s nekim do koga nam je zaista stalo.

Prva godina braka mnogima je vrlo izazovna, a stručnjaci su otkrili da postoje određene pogreške koje mnogi novovjenčani parovi čine kada se nose sa svim tim izazovima.

Niste postavili jasne granice

Odnosi su često kompleksni, a prijelaz iz života samca u bračni život može biti vrlo izazovan.

Posve je uobičajeno da će ti se prioriteti promijeniti sada kad si u braku stoga je jako važno da i ti i tvoj partner postavite granice kad su u pitanju vaši prijatelji i članovi porodice.

Na prvom mjestu trebao bi biti partner pa tek onda svi ostali. Nemoj dopustiti mami ili prijateljicama da se miješaju u tvoj odnos s partnerom jer je to pogrešno. Ako postoje bilo kakvi problemi unutar braka, to moraš riješiti sa svojim partnerom. Vaše porodice trebaju prihvatiti da želite vrijeme samo za sebe, kao par.

Nakon ulaska u brak, promijenit će se i tvoj društveni život i prijateljski odnosi. Razgovaraj sa svojim partnerom o ulozi koju će prijatelji i porodica imati u vašem životu, a bliskim osobama daj do znanja što mogu očekivati od odnosa s tobom sada kada si u braku.


Imate prevelika očekivanja

Nitko nije savršen stoga nema smisla očekivati od partnera da nikad neće pogriješiti. Da bi brak bio uspješan, supružnici moraju naučiti tolerirati mane jedno drugom.

Nemoj ulaziti u brak u nadi da će se tvoj partner nakon vjenčanja promijeniti. Ako ga ne možeš prihvatiti takvog kakav je, onda nema smisla nastaviti taj odnos. Prevelika očekivanja od partnera često narušavaju odnose.

Kako ističu bračni terapeuti, partneri bi trebali u braku zajedno rasti i postajati bolji, no to ne znači da netko od njih nikad neće pogriješiti. Partneri jedno drugom trebaju dopustiti pogreške i biti jasni i otvoreni u pogledu očekivanja.


Žurite na sljedeći korak

Ako vam djeca nisu glavni prioritet odmah nakon vjenčanja, onda se ne biste trebali pretjerano zamarati time što je "sljedeći korak". Bilo da je riječ o zasnivanju porodice ili pak kupnji kuće, nemojte donositi ishitrene odluke samo zato jer drugi od vas to očekuju. Svaki bračni par je jedinstven stoga nema smisla uspoređivati se s drugima ili činiti nešto samo zato jer i drugi to čine.

Pričekajte dok oboje ne budete u potpunosti spremni za poduzimanje određenih koraka i provedite neko vrijeme uživajući u samom braku i jedno u drugom. Sve ostalo može pričekati.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.