x

Najčešće laži koje muškarci govore kako bi dobili ono što žele

Svaka se žena barem jednom susrela s tipom koji ju je uvjeravao da nisu bili u vezi, iako jesu, a potom prebacio krivnju na nju za svoj nedostatak predanosti.

Svaka žena barem jednom je vjerovala nekom muškarcu i opekla se. Jer, htjele to priznati ili ne, muškarci lažu. Iako je možda nezamislivo kako netko može lagati nekome u lice, nisu svi onakvi kakvima se na prvu čine - dobri ili iskreni.

Muškarci ponekad lažu kako bi spasili ženske osjećaje… ili svoje. S druge strane, ponekad lažu jer jednostavno nisu dobri ljudi i kako bi na taj način od drugih dobili ono što žele.

"Ti si kriva za ovo."

"Ovo nikada nije bila veza - to si si samo zamislila. Rekao sam ti da to nikada neće ići. Nisi me slušala", kaže on, aludirajući na to da si ti kriva što te povrijedio. 

Svaka se žena barem jednom susrela s tipom koji ju je uvjeravao da nisu bili u vezi, iako jesu, a potom prebacio krivica na nju za svoj nedostatak predanosti. Ovakve laži služe samo za smanjenje njegove odgovornosti, a muškarci koji ih izgovaraju žele učiniti sve kako bi se oni osjećali bolje, svaljujući krivnju na partnericu.


"Jednostavno nisam spreman."

Ako kaže da nije spreman ili da mu je veza trenutno "too much" i pritom te ostavi, vjerojatno nije iskren s tobom, već smišlja čitav niz izlika zašto je među vama gotovo. 

To radi kako bi se mogao spetljati s drugima i to nema veze s time je li on spreman ili ne.


"Ti si luda. Treba ti terapija."

Kaže li "ti da si luda, mentalno nestabilna i da je sve u tvojoj glavi", sve je to oblik emocionalnog zlostavljanja u kojem zlostavljač manipulira situacijom kako bi naveo žrtvu da posumnja u samu sebe. 

Na taj te način pokušava navesti na to da mu povjeruješ i da dobije kontrolu nad tobom, a izjava poput ove gore vrlo je česta laž takvih manipulativnih muškaraca.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.