Čokoladni sufle
Najelegantniji dezert od 6 sastojka gotov za 10 minuta
Izvrstan dezert, spolja sočan biskvit, a unutra topla čokolada. Najčešće se priprema od četiri sastojka: čokolade, putera, jaja i šećera. Smjesi se dodaju i likeri, narandža i limun, pa čak i čili, a kolačiće možete poslužiti sa sladoledom, zamrznutim voćem ili umućnom slatkom pavlakom.
Sastojci:
2 kašičice putera
240 g čokolade za kuhanje
5 jaja
4 kašičice brašna
200 g šećera
1/2 kašičice soli
Priprema:
1. Zagrijte rernu na 220 stepeni.
2. Usitnite čokoladu pa je sa puterom otopite miješajući.
3. Ulupajte jaja pa ih dodajte u čokoladu sa šećerom i solju.
4. Dodajte brašno, pa smjesu ulijte u vatrostalne posudice za pečenje koje ste namastili.
5. Pecite oko 15 minuta.
6. Kolačiće možete ukrasiti topljenom čokoladom, šlagom, sladoledom ili bobičastim voćem.
(Avaz)
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.