x

Najglasniji Bugatti Veyron na svijetu

Royalty Exotic Cars kompanija odlučila je da na poznati Veyron model ugradi poseban izduvni sistem koji je povećao snagu, ali i zvuk ovog metalnog čudovišta.

Riječ je o posebno dizajniranom titanijumskom izduvnom sistemu koji uspjeva da omogući više konjskih snaga, već snažnom Bugatti motoru, ali i da proizvede gromoglasan zvuk koji se može meriti sa najsnažnijiom olujom.

Hjuston Krosta, vlasnik Royalty Exotic Cars kompanije, odlučio je da uradi ovu modifikaciju, jer je hteo da Bugatti pojača za 10-15%, a to je upravo ovaj auspuh omogućio. Nakon testova, utvrđeno je da Veyron sada posjeduje 1076 KS, umjesto fabričkih 897KS, što je velika razlika. Krosta kaže da je sada 8.0 litarski W16 turo motor prosto nevjerovatan i da stvara ubrzanje koje nikada nije osjetio u svom životu.

Ipak, on tvrdi da je veći utisak ostavio sam zvuk autombila koji je sada duplo jači i koji verovatno čini da ovo bude najglasniji Veyron na planeti.

Krosta je podijelio klip na YouTube kanalu kompanije Royalty Exotic Cars, pa zato poslušajte kako se čuje Bugatti koji je dobio novu izduvnu granu i koji sada ide brzo kao munja.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.