x

Najjači konkurent Bugattiju dosegao je 437 km/h i tu ne staje

Najozbiljniji je rival Bugattiju, a to polako pokazuje i u testovima brzine.

Prošle godine je probio granicu od 200 mph (322 km/h), a u januaru i 250 mph (402 km/h). Sada se vratio i vozio je brzinom od 271.6 mph ili 437.1 km/h. Tu definitivno nije kraj jer ovoj zvijeri do 400 km/h treba svega 15.5 sekundi. Pogađate, u pitanju je Hennessey i njegov Venom F5 koji konačno kreće u proizvodnju.

Zadnji testovi na Johnny Bohmer Proving Grounds stazi u Floridi su, osim novog brzinskog rekorda, uključivali posljednje fine kalibracije upravljačkog sistema, kočnica i motora, a radilo se i na aerodinamici. Kako ističe John Hennessey, sada će se fokusirati na proizvodnju.


Plan je proizvesti tačno 24 primjerka, a prvih 12 bilo bi proizvedeno i isporučeno još ove godine. Paralelno će pokušati srušiti brzinski rekord, odnosno apsolvirati granicu od 300 mph ili 482.8 km/h.


Ne treba ni napominjati da je usprkos cijeni od 2.1 milijun USD, automobil odavno rasprodan. Kupci su pronađeni bez većih problema. Kako i ne bi kad se radi o američkom proizvodu koji je promovisan kao prvi serijski auto koji će voziti 500 km/h. Jedini koji to još želi je Koenigsegg pa će biti zanimljivo vidjeti tko će biti prvi. 


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.