x

Najljepša vijest: Mala riđokosa ljepotica koja je ujedinila region pobijedila tešku bolest!

Mala Helena Gavran iz Foče čija je bolest digla cijelu BiH, Srbiju i region na noge je ozdravila! Kako kaže djevojčicina tetka Jelena Isakov, završen je kontrolni pregled i doktorka je sa roditeljima podijelila najljepše moguće vijesti.

– Helena je ozdravila. Malopre je imala posljednji, kontrolni pregled kod doktorke i ona je potvrdila da su rezultati dobri. Rekla je roditeljima: “Vaša Helena je zdrava djevojčica i tako je od sada tretirajte” – kaže za Blic Jelena Isakov.

Helena će imati redovne kontrole i po riječima doktorke koja je vodila njen slučaj, najvjerovatnije će moći da ih obavlja u Srbiji.


Helenina tetka kaže da će čim malo ojača i stane na noge Helena sa roditeljima krenuti iz Pariza u Beograd.

Mala Helena Gavran bila je vesela i zdrava riđokosa djevojčica, sve dok nije počela da povraća, biva pospana, razdražljiva i ljuta. Mislilo se da je samo ljubomorna jer je na svijet došla njena najmlađa sestra, treća kćerkica u porodici.


Međutim, u avgustu prošle godine, kada je imala četiri godine, dijagnostifikovan joj je hidrocefalus, a onda i tumor na malom mozgu.

Hitno je operisana, tumor je odstranjen, ali nadu za njen dalji oporavak, budući da je tumor maligni, pružilo je liječenje u inostranstvu, za šta je cijela Srbija, ali i dobri ljudi iz regiona, sakupljali novac.

Tako malena, ona je u bolnici u Parizu vodila svoju najveću bitku i – pobijedila, na radost svih.

.

.

.


(Blic)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.