x

Uoči ljetne pauze

Najluđa trka sezone: Na Hungaroringu je bilo svega, imamo novog pobjednika, ali i lidera prvenstva!

Posljednja trka pred odlazak na ljetnu pauzu vožena je na stazi Hungaroring za Veliku nagradu Mađarske.

Poslije zaista fantastične utrke koja definitivno može poprimiti epitet "najluđe" pobjedu je odnio vozač Alpinea Esteban Ocon. Njemu je to prva pobjeda u karijeri.

Na podiumu je završio Sebastian Vettel iz Aston Martina, dok je Lewis Hamilton prošao treći kroz cilj nakon što je u jednom trenutku bio posljednji.

Ocon je tokom cijele trke uspješno branio napade Vettela i na kraju je potpuno zasluženo trijumfovao.


Uoči utrke je počela da pada kiša što je prouzrokovalo velike probleme na startu utrke. Hamilton je krenuo prvi, Verstappen i Norris su pretekli Bottasa, a Finac nije mogao da se zaustavi pa je udario bolid McLarena što je prouzrokovalo brojna izlijetanja.

Odmah je pozvan safety car, a nakon jednog kruga utrka je prekinuta pa su vozači pozvani u pit-lane nakon signalizirane crvene zastavice. Epilog svega je odustajanje Bottasa, Norrisa, Pereza, Leclerca i Strolla.

Verstappen je ispao van top 10, a prilikom pauze bilo je dosta posla za mehaničare Red Bulla zbog problema s podnicom. Hamilton je ostao na prvom mjestu.


Poslije restarta Hamilton ostaje sam na stazi, a svi ostali odlaze u boks na promjenu guma. Ta odluka Mercedesa se ispostavila kao pogrešna pa je Britanac sa posljednje pozicije krenuo u povratak izgubljenog.

Britanac je na kraju ostvario veliki broj preticanja, a najveći izazov mu je bio Fernando Alonso koji je na kraju završio peti.

Sainz se našao između vozača Mercedesa i Alpinea, a u bodovima su još završili Gasly, Tsunoda, Russell i Verstappen.

Hamilton je postao lider prvenstva sa 192 boda ispred Verstappena sa sedam bodova manje.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.