x

Najokrutnije europske tamnice: Mjesta koja će oduševiti ljubitelje mračne strane povijesti

Doživjet ćete gradove u izdanju u kakvom ih nikad niste vidjeli – primjerice, opustošenih ulica nakon što su ih poharale kuga i kolera. Možete i sami stati pred lice Inkvizicije...

Poplave, požari, kuga i maltretiranje političkih neistomišljenika – mmm, ta čarobna povijest! Malo koji grad ostao je imun na pošasti koje su harale Europom, naročito u srednjem vijeku, a sada ih možete doživjeti na okupu zahvaljujući lancu muzeja od Hamburga i Amsterdama do Londona i Edinburgha. Najbolje od najgoreg!

Nazvane jednostavno Hamburg Dungeon, London Dungeon, York Dungeon i sl., ovi muzeji-tamnice pružaju uvid u mračnu povijest europskih metropola. Ovdje možete otkriti kako su mučen… ovaj, ispitivani osumnjičenici za šverc robe u Napoleonovo doba ili čak sudjelovati u interaktivnoj igri tijekom koje morate pronaći izlaz za vrijeme velikog požara koji je zahvatio Hamburg 1842. godine.


Doživjet ćete gradove u izdanju u kakvom ih nikad niste vidjeli – primjerice, opustošenih ulica nakon što su ih poharale kuga i kolera. Možete i sami stati pred lice Inkvizicije te osjetiti kako je bilo biti optužen (i još gore, kažnjen) za zločine protiv Boga. Ili možete zablistati kao kapetan piratskog broda u igri posvećenoj nekim od zloglasnih pirata kao što je bio Klaus Störtebeker.


Posjetitelji su primijetili i kako su tamnice podignute u duhu gradova u kojima su nastale, pa tako onu londonsku odlikuje i tipični crni britanski humor kojim su prožete turobne povijesne priče. Londonska tamnica tako je s vremenom postala svojevrsni teatar u kojem vas čekaju Jack Trbosjek i Sweeney Todd. Posebno bizarna atrakcija je slobodni pad prilikom vješanja koji možete doživjeti, i pritom sačuvati živu glavu.

Za razliku od klasičnih muzeja torture, ove tamnice odlikuje velika doza zabave, igre i interakcije – ali samo za odrasle. Stisnite zube i samo hrabro!


(Punkufer.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.