x

BMW

Najprodavaniji BMW M je električni i4 M50. M osjećaj se pojavio u svijetu električnih vozila

Ekološki lobi postaje sve uspješniji. Promjene u razmišljanju kupaca izgrađene posljednjih godina daju rezultate. A proizvođači “reaguju dok je roba vruća”. I to uopšte ne iznenađuje. Dok ima potražnje, bit će i ponude.


Prodajni rezultati BMW-a M mogu biti idealan odraz trenutne situacije na svjetskim tržištima. Sportski ogranak bavarske marke nudi zaista zanimljive modele sa snažnim motorima s unutrašnjim sagorijevanjem.

U međuvremenu, u 2022. godini, najčešće odabrani automobil iz cijele M serije je potpuno električni automobil.

“Najprodavaniji BMW M automobil u 2022. je potpuno električni BMW i4 M50. Za nas je ovo jasan signal da se jedinstven M osjećaj pojavio u svijetu električnih vozila,” otkrio je Timo Resch, voditelj službe za korisnike, marke i prodaje u BMW M GmbH.

Nažalost, tačne brojke u kontekstu raščlanjenosti prodaje po komadu nisu objavljene. No, znamo da je BMW M GmbH prošle godine prodao 177.257 automobila, što je 8,4 posto više nego 2021. godine. S obzirom na krizu proizvodnje i galopirajuću inflaciju na mnogim tržištima, to je vrlo dobar rezultat.

Ispostavilo se da su najčešći kupci Amerikanci, što ne čudi. Velike skupine entuzijasta našle su se i na domaćem tržištu u Njemačkoj i Velikoj Britaniji.

Zaključak?


Morate se navikavati! Sve je više ljubitelja električnih automobila. Štoviše, niko se ne fokusira na ekološki aspekt. U nekim slučajevima radi se o štednji (iako ne u premium klasi) ili praćenju mode. I hoće li biti isplativo? Pa, ne znamo, ali možemo nagađati.

(automobili.ba)



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.