x

WONDER OF THE SEAS

Najveći kruzer na svijetu se sprema za prvo putovanje

Nakon tri godine izgradnje najveći kruzer na svijetu konačno će zaploviti s putnicima na krstarenje.

Kompaniji Royal Caribbean je prošlog mjeseca dostavljen impresivni kruzer Wonder of the Seas dug 362 metra, a sada je spreman da krene na svoje prvo putovanje koje je zakazano za 4. mart. Kruzer će isploviti iz Fort Lauderdalea na Floridi prema Karibima.

Riječ je o kruzeru sa 18 paluba, koji je napravljen u brodogradilištu Chantiers de l'Atlantique u Saint-Nazaireu u Francuskoj, a njegov kapacitet iznosi 6.988 gostiju i 2.300 članova posade.


Kruzer će se koristiti za petodnevna i sedmodnevna krstarenja iz Fort Lauderdalea na Floridi do Kariba u martu, a nakon toga kreću krstarenja Mediteranom iz Barcelone i Rima u maju.

Wonder of the Seas čini osam "dijelova", a svaki od njih sadrži više od 20.000 pravih biljaka. Na kruzeru se između ostalog nalazi i "najveći tobogan na moru", kao i zip line te ogromni ekran pored bazena.


Kruzer je prvobitno trebao biti isporučen 2021. godine, no to je odgođeno zbog pandemije koronavirusa. Kompanije koje se bave krstarenjima pretrpjele su težak udarac uslijed pandemije koronavirusa, a isti problem i trenutno ometa ovaj biznis.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.