x

prenijeli njegove riječi

Nakon hapšenja Almira Čehajića Batka, oglasili se iz Otvorene mreže!

Nakon što je u akciji SIPA-e uhapšen sarajevski TV voditelj i humanista Almir Čehajić Batko iz nevladine organizacije Otvorena mreža, čiji je on direktor, su se oglasili na društvenoj mreži Facebook.

Oni prenose Čehajićeve riječi kako je siguran da će se sve pozitivno završiti "kako za organizaciju, tako i za pacijente".

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) pod nadležnosti kantonalnog Suda i Tužilaštva od ranih jutarnjih časova u okviru operativne akcije "Network" vrše pretrese na četiri lokacije u Sarajevu.


U pitanju su dva stambena i dva poslovna objekta od kojih su jedan prostorije "Otvorene mreže". Ovo je potvrđeno i u objavi na Facebook stranici organizacije, kao i to da je izuzeta određena dokumentacija iz službenih prostorija.

Kao razlog SIPA-inog pretresa Čehajić navodi prijavu pacijenata koji su u programu "Otvorene mreže" za kadeverične transplantacije.

Inače se ova nevladina organizacija, između ostalog, bavila finansiranjem i sakupljanjem pomoći za liječenje teško oboljelih.

.

.

.

.

.

Izvor: Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.