x

Nakon šest godina vraća se Toyota Urban Cruiser, ovaj put kao klonirani model

Suradnja Toyote i Suzukija rezultirala je ješ jednim kloniranim modelom. Nakon što je na europskim tržištima početkom jula Suzuki lansirao Across, koji je zapravo rebrendirana Toyota RAV4, svega 50-ak dana kasnije desio se obrnut proces u Indiji.

Ovaj put je donator Suzuki, od čijeg je modela Vitara Brezza nastala Toyota Urban Cruiser. Bolji poznavaoci automobila prisjetit će se da je na europskim tržištima u periodu od 2008. do 2014. godine već nastupala Toyota Urban Cruiser, ali je očekivani uspjeh izostao.

Ovaj put Toyota s urbanim SUV-om ide na sigurno: Urban Cruiser, zapravo rebrendirani Suzuki (Maruti) Vitara Brezza, prodavat će se isprva samo u Indiji, gdje se i proizvodi. Riječ je kompaktnom SUV-u dužine 3,995 metara, s međuosovinskim razmakom od 2500 mm.

Iako se Urban Cruiser zasniva na Vitari Brezza, ipak je Toyota napravila nekoliko dizajnerskih promjena. Prednji dio automobila uređen je drugačije: Rešetka hladnjaka ima dvije letvice, prednja svjetla su obrubljena LED dnevnim svjetlima. Također, 16-inčne alu-felne imaju dijamantski rez, stvarajući lagani sjaj u pokretu.

Stražnji dio i unutrašnjost su manje više identični, pa je Urban Cruiser u nekim nivoima opreme opremljen gumbom za pokretanje motora, ekranom osetljivim na dodir s Apple CarPlay i Android Auto povezivanjem, navigacijom…

Urban Cruiser je i tehniku preuzeo od Suzukija, pa automobil pokreće 1,5 litarski atmosferski benzinac snage 106 "konja", spregnut s 5-stepenim manuelnim mjenjačem ili 4-brzinskim automatikom. Cijena još nije saopćena, ali valja napomenuti da najjeftiniji blizanac Suzuki Vitara Brezza košta 16 hiljada maraka.


(Radio Sarajevo)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.