x

Argentinac treba da se odluči

Nakon sjajnog Mundobasketa 39-godišnji Scola dobio sjajnu ponudu: Gledamo li ga ponovo u Evropi?

Jedan od najboljih košarkaša ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Kini Luis Scola mogao bi se ponovo vratiti evropskoj košarci.

Iako ima već 39 godina, Scola je na ovogodišnjem Mundobasketu pokazao da nije za staro gvožđe i da još uvijek ima mnogo toga ponuditi svijetu košarke.

To je prepoznao predsjednik Real Madrida Juan Carlos Sanchez koji Scolu želi vidjeti u svom timu. On je još prije pet godina želio dovesti Scolu u Real, a također ga je kontaktirao i pred ovogodišnje prvenstvo.

Ipak, do transfera još nikada nije došlo, a bit će ga teško relizirati i ovog puta i to iz nekoliko razloga. Scola je i pred početak Mundobasketa isticao kako mu je prioritet nastaviti igrati u Kini gdje je proveo i proteklih nekoliko sezona, a glavni razlozi su povoljni finansijski uvjeti i ne tako žestok ritam utakmica kao u Evropi ili NBA ligi.

Španski mediji prenose kako on za sada ima ponude od kineskih klubova, Reala i opciju povratka u rodnu Argentinu. On je nakon prvenstva ostao u Kini s porodicom gdje razmatra opcije o budućnosti.

Naravno, glavni cilj mu je da što spremniji dočeka Olimpijske igre koje se na ljeto sljedeće godine igraju u Tokiju, a sasvim je jasno da bi, u slučaju igranja u Evropi, bio vrlo umoran na kraju sezone.

Inače, Scola je najveći dio karijere proveo u današnjoj Baskoniji, dok je u NBA ligi igrao za Houston Rocketse, Phoenix Sunce, Indiana Pacerse, Toronto Raptorse i Brooklyn Netse.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.